Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fischer 2015/16 - nagyobb teljesítmény és kisebb súly

2015.09.24. Szegő Attila

Fischer 2015/16 - nagyobb teljesítmény és kisebb súly A Fischer is beállt azon gyártók közé, akik rájöttek, hogy a könnyebb síléc előnyös is lehet, ha megfelelő technológiával és kiváló anyagok felhasználásával készül.

Ranger

A márka elsősorban a freeride vonalat erősítette, amely Nyugat-Európában egyre népszerűbb. A fejlesztés eredménye egy könnyű és stabil síléc lett. A Ranger 108 minden talajon helytáll, és teszi a dolgát. Ez három tényezőnek köszönhető, az Aeroshape építésnek, Air Tec Ti-fa belső szerkezetnek és az egyedülálló Carbon Tip csőr kialakításnak.

Fischer Freeski Ranger

Progressor - határtalan teljesítmény

Az idei évben nagy hangsúlyt fektettek a sílécek tömegének csökkentésére. A Progressor 170 cm-es léce mindössze 5780 g-ot nyom! Köszönhető a már ismert, tavaly bevezetett Air Tec és Aeroshape építésnek. Ehhez idén társult a Razorshape forma, amely nem ismeretlen már a Fischertől.
Fischer Progressor F19
Fischer Progressor F19

Razorshape

A síléc keresztmetszete trapéz formájú, amellyel egy egyenletesebb oldalfalat alakítottak ki. Ez súlycsökkenést eredményez és nem utolsó sorban jobb erőeloszlást is elérnek vele.

Kickdown - a Fischer legújabb fejlesztése

A leghatékonyabbak mindig az egyszerű megoldások. A Fischernél kifejlesztettek egy egyedi technológiát. Ez a Kickdown technológia, amely a felső kategóriás C-LINE sílécekben mutatkozik be. Egy különleges anyag, az AMF : Adaptive Motion Fluid került beépítésre a síléc középső részén a síkötés előtt és mögött. Ez a merevítő anyag biztosítja, hogy a sí megfelelően alkalmazkodjon a síelő síelési stílusához. Hasonló anyagokat használnak a protektorokban is. A Kickdown effektust fokozzák a speciális titánbetétek és karbonrétegek. A két anyag megfelelő aránya, valamint az energiaelnyelő AMF anyag adja a Kickdown technológia különlegességét.

Fischer Alpine Technology - Kickdown

Automatikus stílusváltás az AMF-fel

A síléc automatikusan alkalmazkodik a síelési stílushoz, amelyet a síelő dinamikus és erőteljes, vagy lassú és egyenletes mozgása eredményez. Ha nem dinamikus a mozgás, akkor a sí Crusing módban van. Ekkor a sí nagyon könnyen fordul, egyenletesen halad és az AMF-nek csak rezgéscsillapító hatása van. Ilyenkor garantált a síléc egyenletes és sima futása. Ha a síelő dinamikusan síel, akkor a sílécbe épített AMF anyag megkeményedik, így merevebb, keményebb lesz. Ez a Sport üzemmód. Gyors élváltásokat tesz lehetővé, amely kedvez a sportos és agresszív stílusnak.
Fischer Kickdown Technology
Fischer Kickdown Technology

Profoil - sítúrázz király módon

A Fischer Crown technológiája teszi tökéletessé a Profoil mászóbőrt, amely a sítúrázók kedvence lesz. A Profoil a túrasílécek aljára felszerelhető új generációs fókaszőr. A Fischer eddig is élen járt a sítúra felszerelések gyártásában, de most egy különlegességgel is megörvendezteti a sítúrázókat.

Fischer Alpine Technology - Profoil
A Fischer Crown technológia lehetővé teszi, hogy meghosszabbítsa túrázáskor a lépés hosszát és állandó tapadást biztosítson. A Profoil mászóbőr vízálló anyagból készült, amely megakadályozza a víz felszívódását, így nincs súlygyarapodása. A Profoil fókaszőrrel gyorsabb a csúcs elérése, hatékonyabb és egy teljesen új érzés lesz a sítúrázás. Kényelem és teljesítmény - ez a Profoil fókaszőr mottója!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.