Menü ≡

Egyszerűsít a Head

2013.11.20. | Szerző: Szegő Attila
Egyszerűsít a Head Míg a legtöbb márka egyre összetettebb fejlesztéseket mutat be, addig a Head leegyszerűsíti eddigi ERA rendszerét. A Worldcup széria is átalakult az idei szezonra. Íme a márka felhozatala a 2013/14-es téli szezonban:
h i r d e t é s

Race - neked hol a határ?Új külsőt és dizájnt kaptak a versenysík. A gyári versenylécek RD jelzéssel szerepelnek, ami a speciális felső borításra utal. Ezt a borítást az utcai versenylécek már nem kapták meg. További újdonság, hogy az eddig megszokott elnevezésük mellé felvették a Rebels nevet. Ezek a “lázadó” versenylécek már mind használják a jól bevált KERS technológiát is.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltásMenő szín lett a fekete, legalább is mostantól a Headnél, mert a top lécek elegáns fekete köntösbe bújtak, szinte minden modellcsaládnál.

Supershape - ha szereted a sebességet

Új ERA 3.0 S felépítés és KERS technológia jellemzi az idei Supershape modelleket. Az eredmény egy erősebb és magasabb teljesítmény, valamint jobb kontroll lett.
Az ERA 3.0 S ötvözi a mountain carving, a race techológiát és a V-Shape konstrukciót. Ez a szerkezet csak a Supershape-nél található meg.

Intelligence technology - emlékeztető

Ez már nem egy új megoldás, de érdemes felfrissíteni, hogy mit is tud, hogy ne keverjük össze a KERS megoldással.
Ez az előbb említett technológiához képest nem raktároz energiát, harem a síléc keménységét szabályozza. Nagyobb tempónál a mechanikai energiát átalakítja elektromos energiává, amelyet visszatáplál a rendszer az Intellfibers rétegbe, hogy azzal csillapítsa a keletkező rezgéseket, csökkentse a torziós csavarodást és stabilizálja a lécet. Az Inteligence lécek nagyobb sebességre képesek a kanyarban is.

Integrale és Rev - ha minden terepen otthon érzed magad

Az első ERA 3.0 felépítésű lécek pont ebből az allride szériából kerültek piacra. Minden elektro-mechanikus megoldás nélkül oldották meg a síléc változó karakterét és jó alkalmazkodóképességét. A paletta háromnegyede sandwich cap felépítésű, ami tartósság és tulajdonság szempontjából kitűnő.

Freeski - Big mountain és All countryMint minden márka, a Head sem kivétel a hegyek gyalogszerrel történő meghódítása alól. A backcountry, freeride és az alpesi sítúra kedvelői is találhatnak megfelelő felszerelést. A free és a tour vonal kötéseit is a Tyrolia már jól bevált AAA sorozata adja.
A freeride vonalon, a Big mountain lécekhez az AAAdrenalin kötést, míg az All country túrasíkhez az AAAmbition kötést párosítják.

Junior lécek és az ERA 2.0

A 3.0 verzióhoz képest egyszerűbb felépítése lett, mert egy funkcióval kevesebbet tud, mégpedig a csillapítást vették ki a 3.0 rendszerből. Innen a 2.0 verziószám. Ezt a fejlesztést a kölcsönzős síknél és a Junior síléceknél alkalmazzák. Gyerek síknél a léc hosszából eredően értelmét veszti a sí első részének ilyen jellegű csillapítása, míg a kölcsönzősöknél a gyengébb modelleket erősítik ezzel a megoldással.

Women - Mya a N°1

Az első két helyet ugyan nem adták ki a Mya házi versenyében, de így is nyolc különböző modellből választhatnak a hölgy síelők. Míg a férfi modelleknél felhasználási területtől függően külön modellcsaládokat hoznak létre, addig a női szériánál egyetlen csokorba fogják a különböző kategóriákat és felszámozzák őket. Sajnos így kisebb a választék , de jobban meggondolt a kínálat és minden kategóriából csak a legjobbat tették bele.
2013.11.20. 20:59:07 gaboca
,,A gyári versenylécek RD jelzéssel szerepelnek, ami a speciális felső borításra utal."

Ez a jelzés ,,RD" már régóta szerepel a gyári verseny léceken, szerintem inkább a a race department/verseny osztály rövidítése.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »