Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rossignol újdonságok 2013

2012.10.05. Szegő Attila

Rossignol újdonságok 2013 A Rossignol 2012/13-as szezonra hozta a megszokott minőséget és a már bevált fejlesztéseket, de nem újított sokat és a dizájn sem változott túlzott mértékben. Viszont az iPhone tulajok örülhetnek.
A már jól bevált technológiákat alkalmazzák szinte minden lécen. Szerkezeti felépítésben a top lécek előállításánál a golyóálló mellényeknél is használatos aramidot valamint az üvegszálat és karbonszálat helyettesítő bazaltot alkalmazzák. Ezeket az technológiákat persze lassan már a középkategóriás lécekig lecsúsztatják.

Mi is ez a két anyag?
  • Aramid: az aromás poliamid anyag rövidítése, amelynek az egyik márkaneve a Kevlar. Az aramid különleges tulajdonsága, amiért kedvelt a sportokban, hogy dinamikus terhelésnek igen jól ellenáll.
  • A bazaltszálnak - kifejlesztése az oroszoknak köszönhető - nagyobb a szilárdsága, mint az üvegszálnak és a szénszálhoz képest rugalmasabb.
A dizájnt illetőleg kicsit megakadtak, illetve a jól bevált dolgokon nem nagyon akarnak változtatni. A női és férfi vonal egyes kategóriái, mint a verseny, all mountain, on piste, freeride jól elkülönülnek egymástól, és mindegyik a már megszokott stílust hozza.

Az iPhone tulajdonosok viszont örülhetnek, mert a ski Pursit alkalmazással nyomon követhetik napi tevékenységüket a sípályán. Megnézhetik a legnagyobb sebességüket, az átlagsebességüket, hol és mennyit síeltek aznap, amikor bekapcsolták a programot. Ezt az alkalmazást itt lehet letölteni . A működéshez persze kell GPS és a térkép betöltéséhez net. Amennyiben nincs internetkapcsolat, akkor csak otthon tudjuk megnézni, hogy a térképen merre jártunk és mi volt a napi produkció. GPS kapcsolat mindenképpen kell hozzá, hiszen a koordinátákat és a mozgásunkat ez által tudja rögzíteni a program.

Íme néhány alkalmazott technológia a Rossignoltól és ennek megfelelően csoportosítva a lécek:

Power Turn technológia:
A síléc hagyományos hídja megmaradt, de már 10%-ban a léc végeit kipuhítják a könnyebb kezelhetőség végett. Ezt a megoldást a pályasíknál alkalmazzák elsősorban. Auto Turn technológia:
A síléc középső szerkezetének keménységét 70%-ra csökkentették, míg a csőr és sívég keménységét 30%-ra puhították, így kanyarban elértek egy úgynevezett szervó hatást. Ezzel a megoldással könnyebbé vált a léc kormányzása porhóban és a preparált pályán. Az Auto Turn lehetővé teszi a könnyed síelést maximális controllal és irányíthatósággal. Powder Turn:
50-50% a rocker és a hagyományos híd aránya. Ez a felépítés alkalmas a szűzhavat is kedvelő síelők számára. Spin Turn:
100%-ban rocker felépítésű léc, ami azt jelenti, hogy a hagyományos értelemben nem rendelkezik híddal. Főleg freeride léceknél alkalmazzák. Az ilyen felépítésű léccel kezelt pályán nem lehet tempós jóízű kanyarokat venni, ellenben pályán kívül annál inkább. H technológia
A síléc csőre és vége ketté van választva, amely szabadabb mozgást tesz lehetővé, és könnyedebb irányítást eredményez. Cascade Tip
A síléc csőrének tehetetlenségét csökkenti a többrétegű fém és üvegszálas szerkezet. Ezzel egyben súlycsökkentést és torziós merevséget hoztak létre. Ez a csőrkiképzés hatékonyabb és kontrollálhatóbb élfogást tesz lehetővé. Slant nose:
15%-kal könnyebb és ebből eredendően kisebb tehetetlensége van a léc csőrének. Optimálisabb kapcsolatot biztosít és nagyobb terhelés jut az ívbelső léc élére, mivel ott rövidebb az élhossz. Ez a gyors és agresszív váltásoknak kedvez. Ez persze akkor jön létre, ha ugyanolyan mértékben tudjuk terhelni mind a két sít. A sícipőket illetően maradtak a Sensor rendszernél, amely a lábfej különböző részénél szélesedik ki, hogy kényelmes legyen. Alapvetően a keskenyebb lábfejre ideálisak a Rossignol sícipők.
KOMMENTEK
Xero | 2012.10.08. 19:48
A Radical WC és 9 SL festése nagyon pofás. :)
csukaj | 2012.12.13. 19:44
Ez a név egy örök kötődés!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.