Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A freeride vonalon erősít a Rossignol

2013.11.19. Szegő Attila

A freeride vonalon erősít a Rossignol A Rossignol a 2013/14-es szezonban előtérbe helyezte a freeride-ot és a sítúrázást, ami több felszerelését is érinti. A tavalyi szezonhoz képest idén komoly fejlesztésekkel jelentkeztek. Felszereléseit a jelenlegi trendhez igazította, és freeride vonalon erősített.
Új, túrázásra alkalmas síbakancsot, és egy túrázásra is alkalmas freeride sílécet terveztek megspékelve egy speciális kötéssel. Ez a kötésrendszer nem más, mint a Dynafit túrakötés, amely egy komolyabb túra síszett összeállításához passzol.

Hike&Ride
Több márkánál is megjelent már ez a vonal, ami egy könnyű sítúrázásról és egy fantasztikus freerideról szól. A könnyű túrázást felszerelések tekintetében a Rossignol a legmagasabb szintre emelte és a legkomolyabb freeride szettet rakta össze.
Az igazi különlegességet a síkötés rejti!

A rendszer egy Soul 7 freeride lécből, egy Dynafit rendszerű Look Alti 12 kötésből és az új Alltrack Pro bakancsból áll. Az összeállítás valamennyi tagja idei fejlesztés.

Look Alti 12 - Dynafit
Ez a kötés nem egy egyszerű Hike&Ride megoldás, amit a kocatúrázóknak találtak ki, hanem egy vérbeli sítúrakötés. Ezt mi sem jelzi jobban, mint, hogy a Dynafit TLT Speed Tur kötéssel állunk szemben. Az egy pár kötés mindössze 670 grammot nyom. Ehhez a kötéshez egy sarokcserével és az orr résznél egy fém persely besajtolásáva lát lehet alakítani a Rossignol Alltrack Pro síbakancsot. Persze a kedvtelésí túrázók, freerideosok részére is van kötés; a Look XM, amelyet a Salomon fejlesztett ki és az Atomic is használ. Air Tip - egy új súlyelosztás
A 2013/14-es szezon másik legkomolyabb újítása az Air Tip konstrukció.
A Rossignol megfejelte a Rocker profilt egy újabb megoldással: a léc csőrét és sarkát méhsejt szerkezetből alakították ki. Ezzel két dolgot ütött egy csapásra:

1. A könnyített síléc végek könnyebben felhajlanak, és szinte magától kialakul az a bizonyos Rocker ív. A méhsejt szerkezetnek köszönhetően megfelelő torziós ellenállással rendelkezik továbbra is a síléc, ami fontos szempont, hogy a súlycsökkentés ne váljon a léc hátrányára. A léc sokkal könnyebb lett, ami túrázásnál és szűzhavas síelésnél fontos szempont.

2. A másik lényeges eredmény, hogy a síléc csőrében jelentkező tömegtehetetlenség szinte megszűnik, és egy könnyen kezelhető síléc lesz az eredmény.

Radical, Pursuit, Experience, Temptation - változatlan technológia
A tavalyi szezonban már az összes lécet rocker formába öntötték, ami nem is változott. A kezelt pályára tervezett sílécek Power Turn Rocker geometriával rendelkeznek, ami a sícsőr felöli rész felfelé történő ívesítését jelenti. Az all mountain léceknél már az Auto Turn Rocker építést alkalmazzák, ahol is a léc mindkét végén jelentkezik a hintaív, ami lehetővé teszi a változatos terepen történő könnyed síelést és a szűzhavazást is.
Kifejezetten mélyhavas síelésre a Powder Turn Rocker 50-50%-os elosztást használják továbbra is.

Unique - amit a nők akarnak

A női vonalon is frissítette modelljeit a Rossignol. Az Attraxion generációt egy új széria váltotta le, a Unique. Szépen lekarcsúsított Air Shape forma és 20%-kal könnyebb Air Core famag jellemzi. Az Echo for Life technológiával a léc szerkezetének felső rétegeiben öko anyagokat használnak, a mechanikai és a fizikai tulajdonságok javítására. Echo for Life
  • Wood: a platánfa felső réteg több dinamikát ad,
  • Linen: a len elnyeli a keletkező rezgéseket,
  • Lin/Basalt/Titan: ez a kombináció jó teljesítményt és kezelhetőséget nyújt,
  • Lin/Titanal: stabilitás és egyenletes siklást eredményező kombináció.
A női modellek továbbra is szép művészi grafikát kapnak, így a hölgyek egy egyszerűbb, visszafogott öltözettel is elegánsak lehetnek a sípályákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.