Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salomon az élménysíelésért

2019.01.28. (x) szponzorált cikk

A síelők többsége a gyönyörű panoráma, alpesi hangulat és szabadságérzés mellett a siklás élményét, az átélt igazi íveket szeretné elérni. De a Salomon felmérése szerint mindössze a síelők 10%-ának sikerül ezt együttesen átélni. Mi miatt is alakul ez így? A Salomon szerint három fő oka van:
Egyrészt nincs meg a fizikai erőlét, nem vagyunk elég bátrak és nincs meg a technikai tudás. Főként az utolsó okot vették célba, amikor elkezdték a fejlesztést, hogy a síelők minél nagyobb hányada átélhesse ezt az igazi síélményt, adrenalinfröccsöt. Ezekért a fejlesztésekért a kifejezetten erre a célra felállított Sons of a Blast fejlesztő csapat a felelős.

Síélményt növelő innovációk a síléceken:

Edge amplifier
A Salomon célul tűzte ki, hogy minél szélesebb körben tegye elérhetővé az igazi síélményt, a lejtő karcolását és igazi carving ívek átélését. Ennek érdekében olyan technológiát dolgozott ki a sílécekre, mellyel könnyebben lehet élre tenni és élen tartani a sílécet. Az Edge Amplifier technológia kidolgozása során a kötés környezetében megemelték a léc oldalát, átalakították az erőhatásokat. A fellépő erők a völgy irányáról a lejtőre merőlegesen hatnak, így jobban élen tartható a síléc. A síelő ettől kb 30%-kal könnyebben tudja a sílécet élre tenni és élen tartani (laboratóriumi körülmények között mérhető módon), így nagyobb síélményt biztosítva ezzel mindenkinek! Ezt a technológiát az S/RACE és S/MAX családokban alkalmazzák.
S/RACE SHOT GS  Z12WALK  síléc
S/RACE SHOT GS Z12WALK síléc
S/MAX BLAST X12 TL síléc
S/MAX BLAST X12 TL síléc

C/FX
A sípálya minősége a nap folyamán gyakran változik, a buckák és kásás sípályán jó társak az all montain sílécek. A Salomon a 2018/2019-es szezonban tovább viszi a C/FX (karbon és len háló) technológiát, így a sílécek könnyűek, mégis nagy szakítószilárdsággal bírnak.
  • A férfiaknak szánt XDR sílécek minden 78 és 88 mm középszélesség közötti palettán mozognak, mindegyik szélességű modell karbonnal erősített, a 80 mm és szélesebb modellek titán erősítést is kaptak.

  • Az AIRA női modellek fejlesztésénél a C/FX technológiával érték el, hogy még könnyebb legyen a síléc és extra csillapítási tudással rendelkezzen. A 80 és 84 mm szélességű női modellek válogatott kőris maggal rendelkeznek és a kötés alatt parafa segíti az extra csillapítást.
AIRA női síléc
AIRA női síléc
Az Atomiccal közös fejlesztés keretében a sílécek szerelhetők GripWalk kötéssel is, így a hagyományos talpú sícipők mellett a GripWalk sícipőkkel is használhatók.

SÍCIPŐK

A sícipőknél a sílécekhez hasonlóan nagy hangsúlyt fektettek a síelés élményének növelésére, ezért a fejlesztésekkel könnyebb, kényelmesebb és könnyebben kezelhető sícipőket készítenek. A kényelmetlen és nehéz sícipők már a múlté.

Az S/MAX sícipők innovációi
A Carbonfame karbon elem segítségével könnyebbek lettek a sícipők, miközben a feszessége, keménysége kb 40%-kal nőtt. A bélés fejlesztése által varrásmentes lett, mellyel a Salomon kiküszöbölt egy problémaforrást. A sícipők héja és belseje is süthető, így teljesen személyre szabott lehet a sícipő. A Custom Shell HD technológiával ellátott sícipők sütés idejét 20 percről 10 percre rövidítették. A könnyebb kezelhetőséget a speciális Sense amplifier technológiával értek el. Ennek eredményeként a kanyarodásnál könnyebb terhelni a sícipőt és a kanyarból kijövet során könnyebben visszaáll a sícipő eredeti állapotába.
S/MAX sícipők
S/MAX sícipők
Az XPRO sícipő család átalakítása
A méltán híres XPRO sícipő család idén megújult, melynek keretében a dizájn megújítása mellett a gyártó újra a kényelmet helyezte előtérbe a korábbi teljesítmény irány mellett. Az idei évtől visszatértek a poliuretén anyaghoz, valamint új dizájnt kapott a sícipő család. A kényelem növelése érdekében a női modellek 90-es flex indextől, a férfi modellek 100-as flex indextől felfelé süthetőek, személyre szabhatóak a Custom Shell 360° technológiának köszönhetően.
XPRO sícipők
XPRO sícipők
A Salomon új fejlesztése az XPRO sícipőcsaládban a fűthető változat, mely az idei modelleknél már telefonos applikációval szabályozható.

S/LAB sícipők
A Custom Shell HD technológiát a Salomon beépítette a túra sícipők családjába is, így a túra-sícipők is süthetők, személyre állíthatók lettek, a sícipő sütésének ideje pedig 20 percről 10 percre csökkent. További fejlesztésként ezek a sícipők mostantól hátul állíthatóak oldalra, így oldalmenetben csökken a lábszáron lévő teher, a sítúrázást kényelmesebbé téve.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.