Menü ≡

Sisak és szemüveg a Salomontól

2019.01.28. | Szerző: (x)
A védőfelszerelések terén sem tétlenkedett idén a Salomon. Az innovációk az új Sight bukósisak családban egyesül, amit a pályán kívüli síelés re fejlesztettek ki:
 • Hibrid konstrukció:

  - EPS 4D a Salomon által fejlesztett védő réteg, mely kockákra barázdáltsága révén az ipari standardokhoz képes kb 30%-kal nagyobb ütést képes elvezetni, csillapítani

  - A Smart Safety rendszer alapja, hogy a síelők az esetek többségében (közel 60%) kis sebességgel és erővel, a fej első és hátsó részén kapják az ütést. Ezzel az új betéttel ebben a tartományban is hatékony védelmet képes biztosítani az ilyen típusú sisak.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
 • A MIPS fejlesztés alapja a kerékpáros bukósisakra vezethető, ami akkor érvényesül igazán, ha kemény felületen, például jégre csapódva éri az ütés. Ekkor a MIPS rendszer a sisak belső felületén elmozdul, mellyel több erőt nyel el az ütésből.

 • A Custom Air idén új fejlesztést kapott. Míg korábban a sisak tarkó felőli részébe tudtunk csak levegőt befújni, az új fejlesztés eredményként 360°-ban a fej teljes kerületén építették ki a rendszert. 3 pumpálás után a Custom Air rendszer felveszi a fej formáját, még komfortosabbá téve a viselését és tovább növelve a biztonságot.

 • A pályán kívüli síelés több energiát igényel, a Salomon a Sight család modelljeit aktív és passzív ventillációval látta el, új 37,5°-os páraelvező anyaggal és 12 ventillációs nyílással látták el.

 • Az új család új dizájnt is kapott, mellyel ismét egy tetszetős bukósisak került a piacra

 • A puha fülrészt 3D sound systemmel látta el, mely nem torzítja a külső hangokat, így azoknak is ajánljuk, akik eddig ezért tartottak bukósisak viselésétől.

 • A sisak hátsó részére szereltek szemüvegtartót, melyre igény esetén fejlámpa is szerelhető.
A Salomon a síszemüvegek fejllesztése során bevezette a felső kategóriás szemüvegeinél a SIGMA lencsét.
 • A nagyobb látótérrel jellemzett periférikus látást a wide vision technológiának köszönhetően éri el.

 • A lencse fejlesztésének célja az volt, hogy fehér havon lévő felszíni eltérések még jobban láthatóak legyenek. Ez a polarizált lencsén alapuló további Salomon fejlesztés, melynek során az oldalról hátulról érkező mozgás torzított észlelését sikerült csökkenteni úgy, hogy a látómezőből színcsíkok ki vannak vágva. Minden fontos Salomon szemüveg családban mostantól SIGMA lencsés változatot is vásárolhatunk illetve minden típusból kapható Photochromatic verzió is.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó szaküzletek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »