Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Völkl - 90 év és az "ufó"-technológia

2013.11.15. Szegő Attila

Völkl - 90 év és az "ufó"-technológia Az idén 90 éves Völkl cég, egy teljesen új "ufó" technológiával jelentkezett, amely az UVO nevet viseli. Ez a forradalmi technológia részese a léc tökéletes beállításának, amely a Völkl új filozófiája.
Csak nagyon kevesen tudják, de a Völkl céget az első 40 évben nem is így hívták. A Vöstra néven induló vállalat csak a 60-as évek végén vette fel az alapító család nevét, a Völkl-t. 1967-ben dobták piacra az azóta is jellegzetes zebra csíkos mintázatot, amely világszerte sikert aratott és híressé tette a Völkl-t.
A Völkl immáron 90 éve meghatározó szereplője a sílécgyártásnak. Boldog születésnapot!

Jubileum részese a Marker is, hiszen már 60 éve állnak kapcsolatban, és gyárt kötéseket a Völkl részére.

A 2013/14-es év sem múlhat el komoly fejlesztés nélkül. Idei filozófiájuk a tökéletesen beállított, személyre szabott síléc. Ennek eredményeként született meg az U.V.O. is.

Perfect setup philosophy
Ez a filozófia vezérelte a mérnököket, hogy megalkossák a legjobban kezelhető és maximális teljesítményt nyújtó léceket. Meghatározó tényezők a hó, a sí és a síelő. Harmonikus kapcsolatot kell létrehozni az összes tényezővel, hogy a legjobbat tudják megalkotni. Ehhez meg kellett találniuk a legfontosabb egymásra ható tényezőket, amelyek a síléc tekintetében a következők:
  • felhasznált anyagok
  • felépítés, geometria
  • rocker építés
  • flexibilitás
  • síkötés.
U.V.O. - Ultimate Vibration Object
A tökéletesen behangolt sílécek legújabb forradalma az "Ufó".
A technológia lényege egy rugalmasan rögzített ellensúly, ami a keletkezett negatív rezgések ellen dolgozik a tér minden irányában, és azokat csillapítja. Így jobban irányítható marad a síléc, és folyamatosabb lesz a hókontaktus, ez pedig egy jobban kezelhető lécet eredményez.



Működésének elve a tömegtehetetlenség és az erő-ellenerő.
A léc csőréhez rugalmasan rögzített súly a talajjal történő ütközés erejével kilendül, de tehetetlenségénél fogva tovább haladna, így a visszalendülő síléc csőrét lefékezi, és ugyanígy csillapítja a további kitéréseket is.
A szerkezet egyszerű és teljesen kézenfekvő a megoldás.

Less is more - V-Werks
A kevesebb súly jobb teljesítményt eredményez. Ez a V-Werks széria mottója. A karbon, aramid és titán felhasználásával készült lécek bebizonyították, hogy az igazán könnyű lécek is képesek komoly teljesítmény és erő leadására.
A 2013/14-es szezonra bővült a kínálat a V-Werks Katana modellel. Így már van egy freeride vonal is a meglévő all mountain és sportos vonal között. xMotion - a Marker újdonsága
Alacsony építési magasság és a sarokkötésnél nagyobb állítási lehetőség jellemzi az új modellt. Elsősorban a verseny és a sportos lécekre tervezték a kötést, amely könnyű súllyal és magas DIN skálával rendelkezik.

Racetiger
A szériából eltűnt a Power Switch Individual (PSI) rendszer, amelyet felváltott az UVO.
A GS és az SL lécek szélén újra megjelent a jól ismert zebracsíkozás.
A kategória további két modellje; az SC és az RC közül az utóbbiból két szín kapható, a Red és Orange. Code
A hobbi sízés top kategóriájában immár három modellel találkozhatunk. A Code Speedwall S, a short turn szlalom jellegü rocker léc és a Code Speedwall L, long turn pedig lesikló jellegü rocker léc. A könnyen kezelhető, játékos verzió a Code UVO. RTM
Az RTM kínálat is gyarapodott egy mérettel; az RTM 81-gyel, bár az RTM 80 és 84 között nem tudni, hogy miért tették be, és kinek hiányzott ez a szélesség. Essenza
Női modelleknél a felsőbb kategóriák Vasarely stílusban utánozzák a Völkl jellegzetes zebra csíkozását.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.