Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard divattrendek

2005. október

A 2005-06-os modelleket szemügyre véve nehéz lesz ellenállni az újdonságoknak!

A snowboardruházat gyártói folyamatosan új anyagokkal kísérleteznek. Kordbársony, műszőrme és szintetikus velúrbetéteket helyeznek a nadrágokba és a kabátokba. Az északibb hatás kedvelőinek a norvég pulóverek népi mintáit szőtték bele a snowboardpulcsikba, és persze még mindig menő a military stílus. A Burton Prep Jacketje elegáns kordbársony anyagával inkább a városba való, a Quiksilver-vevők pedig a 70-es évek képregényfiguráitól a Marseille Maffia nyomasztó eleganciájáig minden stílusban találnak maguknak kedvükre valót.

Már szinte természetes, hogy a női boarderek számára a gyártók külön kollekciókkal készülnek.

A Rip Curl a japán origamiból meríti az inspirációt, a textilrétegeket hasonlóan hajtogatják, mint a Távol-Keleten a papírt. Hódít a sereg-feeling és a 70-es évek surfjének retro érzése, pl. a Roxy Pate-nél. A Burton a nyolcvanas évek rockereitől veszi a példát új mottójához: "a felvonótól a földalattiig" jegyében a ruházatnak ma már nem csak a lejtőkön, hanem a városban is trendinek kell lennie. És persze mindent igazi csajos színekben: hűvös kékben, almazöldben, vakító pirosban és persze pinkben.

A snowboardruhák anyaga és designja mellett egyre fontosabb szerepet kap a technika is, méghozzá a legmodernebb multimédiáé. A legtöbb gyártó az új kollekciókban külön zsebet biztosít az MP3 lejátszónak és a mobilnak - ilyen pl. a Rip Curl Viking családja. A Burton Ronin "kémdzsekijébe" (Espionage Jacket) pedig még egy digitális fényképezőt is integráltak.

A multimédia miatt a felvonók előtti sorban állás is elviselhetőbbé vált, de a hideggel is kezdeni kellett valamit: a Quiksilver megalkotta az első fűtőszálas mellényt, amely elemmel működik. A ruhadarab hátul protektorként védi a gerincet.

A gyártóknak a multimédiás eszközök tárolása mellett a megfelelő hangminőségről is gondoskodniuk kellett. Bár a sisak fő funkciója még ma is a fej védelme, kívülről fontos stíluselem, belsejében pedig helyet kap a hangtechnika, mindezt persze úgy, hogy a súlya továbbra is kötelezően pehelykönnyű. A Bliss freeride sisakokban nem csak a síszemüveg felhelyezésének kényelme volt fontos szempont, hanem a fejhallgatók beépítéséről is gondoskodtak.

A R.E.D. új, egy darabból öntött Frequencyjének látványát a motorsportok inspirálták. Belső bélése viselőjének fejformájához alakítható, és a R.E.D. Earpads fejhallgatók 100 megawattos hangzásukkal a sisakba integrálhatóak.

A Dainese snowboardszemüvegeinek keretét bőr borítja, így nagyon kényelmes viselet, ráadásul tizenegy színvariánsban kapható. A női változatot, a Majesticet a nők keskenyebb fejformájára tervezték. A protektor-specialista Dainese kesztyűiben megerősítették a kézhát és az ujjak területét, és a Core Jacket Our kabátba is beépítették a védő lapkákat.

A K2 sisak-síszemüveg kombinációiban szintén működik audiorendszer a mobil, a walkie-talkie és az MP3 lejátszó számára - ez igaz a BMW által tervezett Black Hawk One és a nők számára készülő Ultra+Aura esetében is. A Scott szintén hasonló kombinációt kínál. Azok számára, akik nyáron a snowboardról a gördeszkára váltanak, a R.E.D. megtervezte a havon és az aszfalton is megfelelő védelmet biztosító Shaun White Trace sisakot. A Dainese teljes arcos sisakja, a Cross-Style az extrém túrákon biztosít maximális védelmet.

A biztonságot fontos szem előtt tartani nem csak csúszás, de zenehallgatás közben is. A sisakokban lévő fejhallgatók kiváló hangminőségben továbbítják a zenét, teljes hangerő mellett azonban sokkal nehezebb meghallani a környező zajokat, a többiek hangját a lejtőn. A zenehallgatást ezért inkább a felvonózáshoz ajánljuk, csúszás közben pedig hallgassuk a hó sercegését!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.