Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard trendek 2007 - Divat és design

2006. október

Idén is folytatódik a trend, és egyre több gyártó kínál a női anatómiai jellegzetességeket (hosszabb vádli, kisebb testsúly és kisebb méretek) figyelembe vevő cipőket, kötéseket és lapokat.

Nőktől nőknek

Természetesen marketing célokból is, de szinte minden gyártónál női csapat dolgozik a fejlesztéseken. A csajos deszkák aztán karcsúbbak, kevésbé merevek, nagyobb sidecuttal készülnek. Az alapelv az, hogy kényelmesebbek, könnyebbek legyenek, és ezáltal kevesebb erőkifejtést igényeljenek. A Burton, az F2 és a Ride már egy ideje benne van a női bizniszben, új belépő Chicas modelljeivel az Elan. Trinity lapjukkal rögtön a piac legkisebb súlyú, 2,3 kilogrammos freestyle boardját készítették el.

Snowboardosoktól snowboardosoknak

Szaporodik azoknak a független, kisebb board- és kiegészítőgyártóknak a száma, melyeket egykori vagy még mindig aktív profi deszkások hoztak létre. A versenyzők tapasztalatuknak köszönhetően mindig is kiváló ötleteket adtak a márkáknak, nem volt tehát véletlen, hogy az üzleti világba is beléptek. Az elgondolás egyébként működik, ma már nemzetközi mércével is sikeres vállalkozásokká nőtte ki magát az Albin Snowboards, az Icon, a Holden, a Mission Six vagy a Rome. Profik saját snowboardmárkával: Sigi Grabner, Peter Bauer, Bryan Iguchi, Michi Albin. A Burton mindig is szorosan együttműködött a profikkal. A legnagyobb nevek itt Mads Jonsson, Heikki Sorsa, Maso Aguirre és Luke Mitrani - ők segédkeztek a Custom sorozat tervezésénél és tesztelésénél is.

Cipők

A cipők területén érdekesség, hogy a nagy lábú játékosok kedvében járva a Ride azonos lábméret mellett akár két számmal is csökkenteni tudja a cipők hosszát, meggátolva, hogy a cipő a havat kaparja. A cipőknél maradva a trend az, hogy azok olyan dizájnnal készüljenek, mely még utcán is hordhatóvá teszi a modelleket. Emellett alapvető az igény a kényelemre és a gyors fűzésre. Megjelent a boa technológia, melynek forgatható tárcsája a sícipők világából már ismert. Érdekes újdonság a Deluxe fűzőrendszere, mely lehetővé teszi, hogy a láb egyes részein szorosabban, máshol lazábban passzoljon a cipő. A puha cipők és a highbackkötések továbbra is a topon maradnak. Utóbbiak némelyike már olyan könnyen becsatolható, hogy alternatívát jelent a stepin-kötések mellett.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.