Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Európai Sí-díj győztesek a 2003. évi ISPO-n (2. rész)

2003. március
Az idei ispo alkalmából a sífelszerelés gyártók leginnovatívabb termékeinek elismerésére új díj született, amelyet a müncheni szakkiállításon adtak át a győzteseknek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Az Európai Sí-díjat odaítélő nemzetközi zsűri az iparág képviselőiből, újságírókból és a Nemzetközi Síszövetség egy tagjából állt össze. A szakértő testület öt kategóriában vizsgálta a díjra pályázó felszerelések funkcionalitását, minőségét és technikai megoldásait. Értékelték az innovatív, felhasználó barát tartalmat és pontozták a designt is.

Mindezek alapján az első Európai Sí-díjat a sícipők között a Fischer nyerte el anatómikus sícipőjével, a Soma Tec-kel. A zsűri indoklásában a sícipő felépítését méltatta, kiemelve, hogy az a síző lábának természetes, kényelmes pozíciót ad.

A lécek kategóriájában az első díjat a Dynastar vitte haza, mégpedig Exclusive 10 Autodrive W rendszerű léceiért. A nők által, nőknek tervezett együttes lécből, platniból, kötésből és sícipőből áll. Választásukat a szakértők azzal indokolták, hogy a Dynastar a női síelők sajátosságainak figyelembevételével készített modern, és látványos felszerelést.

A kötések Európai Sí-díjért zajló versenyét az Atomic nyerte meg, Nexo EBM 412 kötésével. A biztonságos kötés a rosszul terhelt és nem megfelelően használt kötések okozta baleseteket előzi meg. Az EBM rendszer elektromos úton, mikroprocesszor segítségével érzékeli, hogy a síző jól helyezte-e be cipőjét a kötésbe, annak beállítása, sőt karbantartottsága megfelelő-e. Ha igen, a szerkezet azt a kijelzőjén megjelenő OK felirattal nyugtázza.

A speciális felszerelések kategóriájában a Völkl Norbert Jossról elnevezett túrasíje győzött, köszönhetően Skin Clip technológiájának, amelynek segítségével könnyen és biztosan rögzíthető a cipő a csiptetős kötéshez.

Az ötödik kategóriában, a síruhák között az Európai Sí-díjat a Peak Performance Trango dzseki nyerte el.

h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 55 vendég és 4 regisztrált felhasználó látogatja.