Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ISPO 2005 - az idei Sí-díj győztesei

2005. október

Idén a Fischer, az X-UnderGear, a Völkl, a Dynafit és a Leki újdonságai tűntek ki leginkább az újdonságok közül.
A gyártókból, a szakújságírókból és a FIS képviselőiből álló zsűri a februári winter ispo alkalmával hat kategóriában választotta meg a téli sportszerek legjobb újításait. Az új kategória a női felszereléseké, az elmúlt két szezonból már ismert hardware, kötés, integrált kötés, síruházat és az egyéb termékcsoportok mellett. A szakemberek az újdonságok funkciói, minősége, technikai tartalma, könnyű használhatósága és formaterve alapján hozták meg döntésüket, a következők szerint:

A kötések versenyében a Dynafit TLT Race TI vitte el a pálmát. A versenycélú integrált kötés legnagyobb érdeme könnyű súlya. A legjobb minőségű, titanal és titanium anyagok alkalmazásának köszönhetően az elődmodellhez képest az újdonság súlya 30 százalékkal csökkent, így a kötés teljes súlya mindössze 235 gramm. A sícipő négy ponton csatlakozik a kötéshez, szinte tökéletesre javítva az erőátvitelt.

A ruhák között a zsűri az X-UnderGearnek ítélte a legjobb termék díját. A síelők számára kifejlesztett alsónemű Climatronic rendszerével hódít, amely szárazon és stabil hőmérsékleten tartja a testet.

A hardware modellek közül a Fischer Hans Kammerlander X-tralite túraléc nyerte el az Európai Sí-díjat. Az osztrák cég a híres hegymászóval, Hans Klammerlanddal közösen fejlesztette ki az új, szuperkönnyű léc koncepcióját. A tervezők számára a kihívást az jelentette, hogy egyszerre kellett kis súlyú, ugyanakkor a sziklás terepen is ellenálló, gyorsan sikló lécet kreálniuk. A megoldást az Air Carbon felépítés adta, mellyel lécenként 1090 grammos - rekord - súlyt sikerült elérni.

Az integrált kötésrendszerek kategóriájából a zsűri a Völkl iPT Motion rendszerét jelölte meg győztesként. A modell forradalmi újdonságát az adja, hogy az közvetlenül a kettős famagba ágyazódik. A csatlakozó felület maga a lécbe építve található, így segítve a még közvetlenebb erőátvitelt a sícipőből a kötésen keresztül a lécre. A rendszer egyetlen csavart sem tartalmaz.

A nőknek kifejlesztett újdonságok közül a Völkl Attiva termékcsaládját jutalmazták Európai Sí-díjjal. Attiva név alatt a cég síléceket, kötéseket, sícipőket, ruházatot, sisakokat és síszemüvegeket dobott piacra. A koncepció lényege, hogy a modellek dizájnja, funkciói mind a női sízők igényeit követik. Érdekesség, hogy az Attiva-sorozatot nők tervezték.

Végül pedig az egyéb kategóriában a Leki Mountain Unlimited síbot futott be. A zsűri indoklásában kiemelte, hogy kiváló formatervének és az Easy Lock megoldásnak köszönhetően az újdonság egyaránt használható sífutáshoz, túrasízéshez, hótalpas vagy gyalogos túrázáshoz. Az Easy Lock rendszerrel könnyedén, szerszám nélkül állítható a síbot hossza.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.