Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2019 - Czifra Katalin

2019.03.20. | Szerző: sielok.hu
A világ síoktatói négyévente találkoznak, mindig más országban. Az előző kongresszust a dél-amerikai Cerro Castorban rendezték. 2019. március 17-22 között a bulgáriai Pamporovo ad otthont a síszakma fontos eseményének. Ahogy 4 éve, idén is bemutatjuk a sielok.hu olvasóinak a magyar delegáció tagjait.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Czifra Katalin

1. Mesélj a síoktató karrieredről röviden!
9 évesen Holló Miki bácsinak köszönhetően ismerhettem meg a sífutást a Vasas Sc Síszakosztály északi szakágában. Tinédzser korom kizárólag az edzésről, edzőtáborozásról, a versenyekre való utazásról szólt. Számos Magyar Bajnokság és Junior Világbajnokság után 1992-ben részt vehettem a XVI. Téli Olimpián biatlon versenyzőként. Az alpesi síelés alapjait is sífutó léccel sajátítottam el, bár mindig sóvárogva néztem a lesiklókat. 2013-ban végre elindultam a lejtőn és síoktató lettem. Legutóbb haladó gyerekcsoportot oktattam hétvégén Kreischbergen. A legnagyobb kihívást minden évben a Budapesti Osztrák Iskola gimnazista diákjainak sítáborai jelentik, ahol nemcsak a tanulók sítudását fejlesztem, hanem - a jó hangulat érdekében - a sváb táncok alapjait is megtanítom a diákoknak sícipőben Dj Ötzi nótájára...

2. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod?
2001 óta vezetem saját sikeres vállalkozásomat a szolgáltató szektorban, valamint háromgyermekes anyaként igyekszem helyt állni a hétköznapokban. A munkám és szerető családom lehetővé teszi, hogy a síszezonban hétvégéimet és szabadidőmet a síoktatásnak és sítudásom fejlesztésének szentelhessem.

3. Kedvenc sítereped?
Kedvenc síterepem az olaszországi Livigno, de Kreischberg a második otthonom.

4. Mit üzensz a sípályák népének?
Legyen hó!

5. Milyen feladatokat vállaltál az Interski kongresszussal kapcsolatban?
Demonstrátorként igyekszem a legjobban és legodaadóbban helytállni a csapatban. Szeretném a kongresszus szakmai és szellemi esszenciáját megismerni, az ott szerzett ismereteket hazahozni és beépíteni a hazai síoktatás eszköztárába.

6. Mi a legkedvesebb vagy legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?
Minden oktatás más, számomra is új tapasztalat, új kihívás, új sikerélmény, új elismerés ami motivál és narkotikummá válik. Meghatódtam, amikor az iskolai sítáborunk utolsó estéjén az összes diák köszönetképpen egy óriás szívecskének állt össze az erkélyünk alatt és eltáncolták azt a flashmob-ot, amit a reggeli tornák alkalmával tanítottam nekik. Szeretem a mindenre elszánt - eleinte ön- és közveszélyes, mára profi - felnőtt (inkább nyugdíjas) csoportom oktatását a műanyagon, ahol a móka, kacagás, havat-rengető hangulat kedd esténként garantált.

7. Hol oktatsz?
Bigfoot Síiskola - Érd; családi és iskolai sítáborok - Kreischberg, Koralpe, Gerlitzen

8. Milyen képzettséged, szakmai szervezeti tagságod van?
IVSI bélyeges SMSZ Síoktató**, Testnevelő tanári diploma, ISE tagság is

9. Vettél már részt korábbi Interski kongresszuson?
Nem

10. Síléced? HEAD WC I. SL RD, 158 cm
11. Kötés? HEAD Freeflex Evo 14
12. Bot márkája? Leki 11S 110 cm
13. Egyéb sportágak? Terepmotor, utcai motor, országúti kerékpár, görkorcsolya, jump, futás
14. Szponzor? Mega Clean 2001. Kft.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »