Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2019 - Fódi Gábor

2019.03.20. sielok.hu

A világ síoktatói négyévente találkoznak, mindig más országban. Az előző kongresszust a dél-amerikai Cerro Castorban rendezték. 2019. március 17-22 között a bulgáriai Pamporovo ad otthont a síszakma fontos eseményének. Ahogy 4 éve, idén is bemutatjuk a sielok.hu olvasóinak a magyar delegáció tagjait.
Fódi Gábor
Fódi Gábor

Fódi Gábor

1. Mesélj a síoktató karrieredről röviden!
Édesapám 2 éves koromban adott rám először síléceket. A szoba szőnyegén tettem meg az első lépéseket, majd 3 éves koromtól minden télen több hetet síeltem Apukámmal. Az igazi sítanulás a dorogi műanyag sípálya megépülésével kezdődött. Minden szabadidőmet itt töltöttem, miközben rengeteg játék és vidám feladat közepette egyre ügyesebb lettem.

2. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod?
Nem szeretném semmivel sem kombinálni, de nyáron a hóhiány miatt szükséges. Az UNIVERSAL Alpinista Kft.-nél és a Sítechnika Kft-nél dolgozom. Mindkét cégben családi érdekeltségem is van, így mindenféle feladatot végzek mindkét cégben. Ipari alpinista munkáknál kötéltechnikával dolgozom, részt veszek a munkák előkészítésében, felmérésében, kivitelezésében. Izgalmas és érdekes munkákat végzünk nagy magasságokban. Veszélyessé vált szerkezeteket bontunk, állékonysági vizsgálatokat végzünk, új acélszerkezeteket építünk, és korrózióvédünk. Nyaranta a Sítechnika Kft. nyári táborokat tart gyerekeknek. Az itteni munkában is részt veszek. Kamatoztatom a síoktatásban megszerzett tapasztalataimat. Jó érzés azokkal a gyerekekkel nyáron is foglalkozni, akik már télen velem síeltek és nagy öröm olyan gyerekeket a síoktatásokon látni, akik a nyári napköziben ismertek meg.

3. Kedvenc sítereped?
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser

4. Mit üzensz a sípályák népének?
Hát azt, ami a cégünk szlogenje: Síelj velünk! Csodálatos sportot űztök! De ezt Ti is tudjátok, érzitek. Viselkedjetek mindig sportemberhez méltóan, vigyázzatok egymásra és a természetre! A hóval és a hegyekkel legyetek mindig alázatosak és akkor életetek végéig elkísér benneteket ez a csodálatos sport.

5. Milyen feladatokat vállaltál az Interski kongresszussal kapcsolatban?
A Demo csapatban síelek

6. Mi a legkedvesebb vagy legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?
A tőlem telhető legtöbbet átadni igazi feladat számomra minden esetben, legyen az 3 éves csemete vagy 60 éves felnőtt. Kiemelkedő volt azonban, a 6 éves mozgássérült és szellemileg fogyatékos kislány oktatása, mely igazi feladatot és kihívást jelentett. A vele elért eredmények pedig szüleinek és nekem is igazolták a sízésben rejlő csodálatos „erőt”. Ami kihívást jelentett még síoktatói pályámon, az a 2015 januárjában, Csehországban megrendezett ISIA teszt és a szeptemberi Interski. A sikeres teszt újabb lendületet adott síoktatói munkámhoz.

7. Hol oktatsz?
Dorog, Sítechnika kft.

8. Milyen képzettséged, szakmai szervezeti tagságod van?
ISIA Kártyás SMSZ Síoktató****, SMSZ Kiképző oktató aspiráns

9. Vettél már részt korábbi Interski kongresszuson?
2015 Argentína, Ushuaia

10. Síléced? Atomic s9 (FIS norm)
11. Kötés? Atomic xtl 12
12. Bot márkája? Leki 14s 120cm
13. Egyéb sportágak? Snowboard, telamark, sífutás
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.