Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2019 - Kiss Dániel

2019.03.20. sielok.hu

A világ síoktatói négyévente találkoznak, mindig más országban. Az előző kongresszust a dél-amerikai Cerro Castorban rendezték. 2019. március 17-22 között a bulgáriai Pamporovo ad otthont a síszakma fontos eseményének. Ahogy 4 éve, idén is bemutatjuk a sielok.hu olvasóinak a magyar delegáció tagjait.
Kiss Dániel
Kiss Dániel

Kiss Dániel

1. Mesélj a síoktató karrieredről röviden!
A Gázművek síklubban kezdtük el családilag a síelést, miután édesapám a katonaságnál találkozott ezzel a lehetőséggel, és nagyon megtetszett neki. Az Interskire is a MURAU 27 (snowboard magyar bajnokság) rendezvényről jöttem át, ahol a pályák kialakításáért és freestyle sí és snowboard pontozásáért voltam felelős, de a legjobb a 3 lányommal való közös síelés volt, ahol is a középső lányom már most jobban csúszik switch-ben a hullámokon. :) Előtte Dosek Tanár Úrral a TE sítáborában voltam oktatni és vizsgáztatni, ami az év egyik csúcspontja immáron közel 18 esztendeje.

2. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod?
A civil életben az egyik hazai vezető síruházati márkának vagyok az értékesítési vezetője, ami szervesen kapcsolódik ehhez a szcénához, valamint a szabadidőmben projekt alapon eseményszervezéssel is foglalkozom. Biztos jártatok már valamelyik rendezvényemen. :)

3. Kedvenc sítereped?
Planneralm, Chopok Juh és minden, ahol kiváló medium line van a parkban.

4. Mit üzensz a sípályák népének?
Ésszel és nagy odafigyeléssel, mert bár óriási buli és hatalmas élmény, de nagyon veszélyes üzem. Te lehetsz bármilyen jó, ez nem egy one man show!

5. Milyen feladatokat vállaltál az Interski kongresszussal kapcsolatban?
Elsősorban a Demo csapat és a delegáció támogatása, az SMSZ oktatóinak és a hazai síélet jeles képviselőinek szeretnék minél több tudást hazahozni. A freestyle nemzetközi szaktekintélyeivel (pl: USA - David Oliver, Ryan Christofferson stb.) van lehetőségem együtt csúszni és rengeteg oktatásmetodikai és versenyzőképzéssel kapcsolatos kérdést átbeszélni, valamint a park, félcső és big air versenyszámok pontozása mellett a freeride világkupa részleteibe és eredményhirdetés részleteibe is bepillantást nyerhetek általuk.

6. Mi a legkedvesebb vagy legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?
A nemzetközi elittel csúszni a parkban és a pályán kívül, de a vonat (amikor egymástól pár méterre megyünk az elemeken és ugrókon) tölt fel leginkább.

7. Hol oktatsz?
Független vagyok és igyekszem azoknak a megkereséseknek eleget tenni, ahol a legmagasabb szakmai munka folyik, és szükség van az egyéb területeken szerzett szaktudásomra.

8. Milyen képzettséged, szakmai szervezeti tagságod van?
ISIA bélyeges SMSZ Síoktató***, SMSZ Elnökség tagja

9. Vettél már részt korábbi Interski kongresszuson?
2011-ben és 2015-ben

10. Síléced? Atomic S9 165 cm és Atomic PUNX 173 vagy 176, back country ski Atomic Bent Chatler 183 cm, túrasí pedig szintén 165 cm a kuloárokba
11. Kötés? Park síre kötésére nagyon kényes vagyok, az idei nagyon tetszik. De végre az egyéb területeken is akadnak jó fejlesztések, a SHIFT 13 például kiváló lett.
12. Bot márkája? Leki carbon 120 cm, Atomic carbon túra állítható és ARMADA 105 cm a freestyle síhez
13. Egyéb sportágak? Kosárlabda, labdarúgás, túra és futás
14. Szponzor? Korábban a szüleim, most a feleségem.

Célom, hogy a magyar síoktatás égiszét minél magasabbra vigyem és a magas szakmai színvonal mellett az emberi értékek is megmaradjanak, mert ez is egy csapatsport, még ha ez elsőre nem is látszik. Freestyle szakágban pedig az egészet megreformálva az utánpótlás építésére helyezni a hangsúlyt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.