Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2019 - Szende Lilla

2019.03.20. | Szerző: sielok.hu
A világ síoktatói négyévente találkoznak, mindig más országban. Az előző kongresszust a dél-amerikai Cerro Castorban rendezték. 2019. március 17-22 között a bulgáriai Pamporovo ad otthont a síszakma fontos eseményének. Ahogy 4 éve, idén is bemutatjuk a sielok.hu olvasóinak a magyar delegáció tagjait.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Szende Lilla

1. Mesélj a síoktató karrieredről röviden!
Szüleimtől tanultam 3-4 évesen Magyarországon és Szlovákiában, de ez inkább ismerkedés volt a síelés sportágával. Első szakszerű oktatást gimnazista koromban kaptam, majd a Testnevelési Egyetem sítáborában Dosek Ágoston (SMSZ kiképző oktató) által kaptam kedvet ahhoz, hogy én is erre a pályára lépjek. Mindig is vonzott a síelés adta adrenalin, szabadság érzet, és a hegyek által nyújtott nyugalom. 7 éve dolgozom síoktatóként, és 5 éve dolgozom dupla szezonos síoktatóként (Ausztria - Argentína). 3 éve a síoktatás mellett síedzősködés területén is igyekszem helyt állni, célom a folyamatos tanulás, fejlődés ebben a sportágban, minden téren, nem csak az oktatás (sítechnika), az edzősködés és a sítúrázás területén is.
Legnagyobb kihívás volt egy autista kislányt oktatni Argentínában spanyolul, 4 napon keresztül. Illetve amikor olyan magán órát kapok, ahol egyszerre szeretne megtanulni a térd sérült nagymama, a szülők, és az unokák (4-5 éves) :) ezeket megoldani minőséggel mindig kihívás.

2. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod?
Síoktatás és síedzősködés télen-nyáron (Európa - Dél Amerika). Kiegészítőként erőnléti edzésekkel (koordinációs és kondicionális képesség fejlesztés) foglalkozom versenyző gyerekeknek, a síeléshez hozzájárul a fizikai felkészülés is.

3. Kedvenc sítereped?
Hochkar (Ausztria), Las Lenas (Argentína)

4. Mit üzensz a sípályák népének?
Közlekedjenek biztonságosan, a síterep veszélyes üzem.

5. Milyen feladatokat vállaltál az Interski kongresszussal kapcsolatban?
Hungarian Demo Team csapat tagjaként veszek részt.

6. Mi a legkedvesebb vagy legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?
Számomra mindig öröm, amikor kilátástalan helyzetekből sikerül megtanítani valakit síelni. Továbbá folyamatos pozitív élmény, amikor a versenyeztetés területén egy nehezen kezelhető kisfiúból próbálod kihozni a maximumot és azt a maga módján viszonozza is, illetve látod a gyerekek fejlődését hónapról hónapra.

7. Hol oktatsz?
Las Leñas-i síiskola/ Sí klub, Snowline Síklub, Magyar Egyetemi Sí Egyesület (MESE)

8. Milyen képzettséged, szakmai szervezeti tagságod van?
IVSI bélyeges SMSZ Síoktató**, SMSZ Kiképző oktató aspiráns , AAA (American Avalanche Association) tag, Testnevelő- Gyógytestnevelő tanári- Edzői diploma (TE)

9. Vettél már részt korábbi Interski kongresszuson?
Ez lesz az első Interski amelyen részt veszek.

10. Síléced? Head SL RD 158
11. Kötés? Evo Flex 14
12. Bot márkája? Leki
13. Egyéb sportágak? labdajátékok (kosárlabda, röplabda, kézilabda), sítúrázás, és minden ami sport, ami szabadban űzhető
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »