Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2019 - Udvarnoki Gergő

2019.03.20. | Szerző: sielok.hu
A világ síoktatói négyévente találkoznak, mindig más országban. Az előző kongresszust a dél-amerikai Cerro Castorban rendezték. 2019. március 17-22 között a bulgáriai Pamporovo ad otthont a síszakma fontos eseményének. Ahogy 4 éve, idén is bemutatjuk a sielok.hu olvasóinak a magyar delegáció tagjait.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Udvarnoki Gergő

1. Mesélj a síoktató karrieredről röviden!
5 évesen az édesapámtól tanultam síelni. Két évvel később a BHSE (Budapesti Honvéd Sport Egyesület) alpesi sí szakosztályában folytatódott sí tudásom további csiszolása. A versenyzéssel eltöltött eredményes évek meghatározták és lefektették azt a stabil alapot, amire a mai napig építek és támaszkodok a munkám során. A síelés lett „A” sport, és később a hivatásom is egyben. 2005-ben jelentkeztem az SMSZ *-os síoktatói képzésére, ahol sikeres vizsgát tettem. 2007 -ben továbbléptem a következő szintre (SMSZ **-os síoktató), majd 2014-ben a hároméves aspirantúrát követően SMSZ kiképző oktató képesítést szereztem.

2. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod?
A nyári hónapokban teniszoktatással foglalkozom, a szabadidőmet a családommal töltöm, kerékpározunk, kirándulunk.

3. Kedvenc sítereped?
Ski amadé régió, de a szívem csücske, ahova minden évben ellátogatok az a Hirschegg síterepének közelében található Salzstiegel

4. Mit üzensz a sípályák népének?
Síeléseitek alkalmával álljatok meg, nézzetek körül és lássátok meg azt a csodálatos környezetet, amiben vagyunk és létezünk. Vigyázzunk rá, óvjuk és legyünk érte hálásak, hogy ez megadatik nekünk.

5. Milyen feladatokat vállaltál az Interski kongresszussal kapcsolatban?
SMSZ kiképző oktatóként a legfontosabb feladatomnak gondolom a szakmai tartalom „hazahozatalát”, és annak tolmácsolását az arra nyitott és érdeklődő síoktató kollégáknak. Ezért aktív részvételt vállaltam a gyakorlati és az elméleti workshopokon, és nem utolsó sorban a technikai demo bemutató tagjaként képviselem országunkat.

6. Mi a legkedvesebb vagy legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?
Síoktató aspiránsként a vizsgatáborban eltöltött egy hét, majd az utolsó napon sikeresen teljesített gyakorlati vizsga, euforikus élmény volt számomra, soha nem fogom elfelejteni.

7. Hol oktatsz?
Jelenleg a 4seasons Síiskolában dolgozom, szakmai vezetői feladataim mellett oktatok műanyag pályán, és a síiskola által szervezett havas táborokban.

8. Milyen képzettséged, szakmai szervezeti tagságod van?
IVSI bélyeges SMSZ Síoktató**, SMSZ Kiképző oktató, SMSZ Szakmai Bizottság tagja

9. Vettél már részt korábbi Interski kongresszuson?
Interski kongresszuson még nem voltam.

10. Síléced? Atomic X9 169 cm
11. Kötés? Atomic
12. Bot márkája? LEKI, Komperdell 115 cm
13. Egyéb sportágak? Tenisz és a hegyikerékpározás
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »