Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2019 - Vass Judit

2019.03.20. | Szerző: sielok.hu
A világ síoktatói négyévente találkoznak, mindig más országban. Az előző kongresszust a dél-amerikai Cerro Castorban rendezték. 2019. március 17-22 között a bulgáriai Pamporovo ad otthont a síszakma fontos eseményének. Ahogy 4 éve, idén is bemutatjuk a sielok.hu olvasóinak a magyar delegáció tagjait.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Vass Judit

1. Mesélj a síoktató karrieredről röviden!
Gyerekkoromban tanultam síelni 6 évesen apukámtól az akkori Csehszlovákiában.
Mielőtt kiutaztam Pamporovoba, egy nagyon lelkes, hálás győri iskolai gimnazista csoportot oktattam. Az eddigi legnagyobb kihívást egy erasmusos csoport angol nyelvű oktatása jelentette, ahol sok olyan hallgató volt a világ különböző tájairól, akik életükben akkor láttak először havat.

2. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod?
Präbichlben a sípálya mellett üzemeltetünk családommal két apartmanházat. Eredeti szakmám tanítónő, angol és testnevelés műveltségterületen végeztem. Van kosárlabda szakedzői végzettségem is, amióta kiköltöztem Ausztriába, ezt a sportot abba kellett hagynom, nincs a környékünkön ugyanis csapat.

3. Kedvenc sítereped?
Präbichl

4. Mit üzensz a sípályák népének?
Síeljenek minél többet, fejlesszék sítudásukat, hiszen minél magasabb szinten tud valaki síelni, annál élvezetesebb! Mi, oktatók is folyamatosan továbbképzésekre járunk.

5. Milyen feladatokat vállaltál az Interski kongresszussal kapcsolatban?
A Demo csapatban fogok formációt síelni a bemutatókon,és szeretnék minél több workshopon részt venni.

7. Hol oktatsz?
Präbichl, Steiermark, Ausztria

8. Milyen képzettséged, szakmai szervezeti tagságod van?
IVSI bélyeges SMSZ Síoktató**, Landesskilehrer 1 (osztrák képzési rendszerben)

9. Vettél már részt korábbi Interski kongresszuson?
Ez az első részvételem!

10. Síléced? Atomic s9, 165 cm.
12. Bot márkája? Leki, 120 cm
13. Egyéb sportágak? Régen versenyszerűen kosárlabdáztam (mellette titokban jártam évente egyszer síelni - elnézést az akkori edzőimtől utólag is), kb. 20 éve a strandröplabda a szerelmem, és 3 éve kezdtem el teremben játszani Eisenerzben. Ezek új élmények, nagyon élvezem!

Van egy 10 éves kislányom, aki Eisenerzben jövőre kezdi a skihauptschule-ban a tanulmányait. Nem szeretném, ha versenyző lenne, de annak örülök, hogy fiatalon elsajátítja majd a versenytechnikát! Emellett természetesen röplabdázni is lesz lehetősége az iskolában.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »