Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Véget ért az IVSI Kongresszus

2009.02.02.
2009. január 30-án a 1st Hungarian Demo Open Formációs Sí Nyílt Magyar Bajnoksággal véget ért a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő IVSI (Internationaler Verband der Schneesport-Instruktoren, havas sportok oktatóinak nemzetközi szervezete) jubileumi kongresszusa.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A versenyre 20 csapat nevezett, nemzeti demonstrátor csapatok, magyar síiskolák, több a Síoktatók Magyarországi Szövetsége demonstrátoraiból alakított csapat, valamint számos nemzetközi alkalmi formáció, amelyet a kongresszus résztvevői erre a versenyre alakítottak.

A hivatalos végeredmény:
  • 1. helyezett: Hungarian 12 (magyar csapat)
  • 2. helyezett: Snow White and the 7 Dwarfs (nemzetközi csapat angol, holland, svéd, skót és magyar tagokkal)
  • 3. helyezett: Sexpowder (nemzetközi női csapat osztrák, japán, német és magyar tagokkal)
Talán ennyi külföldi összesen sem síelt még Magyarországon, mint az IVSI kongresszusa idején, de ennyi kitűnő síelő és síző szakember biztosan nem. Az egyhetes rendezvényen a havas sportok oktatói előadásokon, és a Mátraszentistváni Síparkban gyakorlati bemutatókon, workshopokon ismertették saját nemzetük síoktatási tematikáját, valamint aktuális sível, sízéssel kapcsolatos kérdéseket, egyebek mellett környezetvédelmi problémákat vitattak meg.

A kongresszus egy napján a külföldi résztvevők Budapestre, illetve Egerbe kirándultak, ezalatt a Síoktatók Magyarországi Szövetsége nyílt napot szervezett a Mátraszentistváni Síparkban. Az ingyenes oktatáson több mint háromszázan vettek részt. A sikerre tekintettel a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő SMSZ és a Sípark évente egyszer megismétli a nyílt oktatási napot.

A hét folyamán tartotta közgyűlését is a szervezet, ahol Kerese Jánost, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének tiszteletbeli elnökét, aki korábban 13 évig irányította a civil szervezetet, az IVSI örökös tagjává választották. Ezen a közgyűlésen döntötték el, hogy a svájci Lech Zürs és Mátraszentistván után 4 év múlva az IVSI kongresszusát a francia Alpok egyik legismertebb síparadicsomában, Alp d’Huezben rendezik meg.

A mátrai kongresszus szervezésének jogát tavaly júniusban kapta meg a Síoktatók Magyarországi Szövetsége. Az IVSI vezetése és a résztvevő nemzetek egybehangzó véleménye szerint a szervezés kiváló volt, a nagy sínemzetek tanulhatnak a magyar kollégáktól.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »