Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Magyar democsapatok sikerei a Formációs Sí EB-n

2018.04.29. sielok.hu

Az SMSz HUNGRY CATS nevű női csapata hatodik, HUNGRY LIONS nevű férfi democsapata pedig nyolcadik helyen végzett a Formációs Sí Európa Bajnokságon a svájci Samnaunban. Az ISE RONINS néven versenyző csapata a negyedik futamban a 12. lett.
Fotó: Hungarian Interski Demoteam
Fotó: Hungarian Interski Demoteam
Három magyar csapatnak is szurkolhattunk 2018. április 20-22. között a 4. Formációs Európa-bajnokságon. A SMSZ - Síoktatók Magyarországi Szövetsége - női és férfi kategóriában is indított csapatot, az ISE-Iskolai Síoktatók és Szabadidő-Szervezők Egyesülete pedig saját csapattal versenyzett.

A magyar NŐI csapat (SMSZ- HUNGRY CATS) a 6. helyen zárta a versenyt. Bár nem sikerült más csapatot megelőzniük, a pontokban jelentkező lemaradásuk minimálisnak tekinthető, különösen annak tükrében, hogy a női demo egy teljesen friss program Magyarországon.
A lányoknak összesen 9 edzésnapjuk volt együtt a felkészülésre. A formációkat Szende Lilla vezette, a csapat tagjai Katalin Czifra, Debreczeni Zsófia, Rudolf Ágota, Taschner Szandra, Tímea Tillmann. Szintén tagja volt a formációnak Melinda Tulcsik, siket síoktató, ami újragondolt didaktikai-, és taktikai edzésmódszereket kívánt.

A FÉRFIAKnál a tavalyi, nem gyengének számító mezőny tovább erősödött. A csapatok jellemzően egy-egy sírégióból érkeztek, ahol amellett hogy évente 100-150 napot együtt dolgoznak (síoktatóként), a legtöbb csapatnak akár hetente kell a hazai síterepen demo műsort előadnia. Emellett olyan csapatok is emelték a rendezvény szinvonalát, mint a Tiroli Síoktató Szövetség válogatottja, vagy a St. Christoph Síakadémia Democsapata.

A férfi csapaté (SMSZ-HUNGRY LIONS) a show elemes formációban a zsűri értékelése alapján az 5. legjobb gyakorlat, csupán 0,6 ponttal lemaradva a legjobb csapattól. A döntőben az előző nap síelt technikai gyakorlatot mutatták be a fiúk, dinamikusabb, lendületesebb, precízebb kivitelezéssel, amire majdnem 2 ponttal jobb értékelést kaptak az előző napinál. Sajnos, még ez sem volt elég a hátrány ledolgozásához, de sikerült megőrizni a 8. helyet, ami a tavalyi 9. helyhez képest, egy erősebb mezőnyben, mindenképpen szép és előremutató eredmény. A formációkat Bojkó Balázs vezette, a csapat tagjai: Gábor Fódi, Hargitai László, Balázs Koloszár, Lakatos Péter, Stummer András, András Végh.

Az ISE csapatának edzése az EB előtt
A ISE (Iskolai Síoktatók és Szabadidő-Szervezők Egyesülete ) RONINS nevű csapata a 12. helyen végzett. A csapat tagjai: Tettamanti Gábor, Grécs Attila, Pásztory Gábor, Pálfi Péter, Pálfi Tamás, Zsömle Mátyás.

Eredmények részletesen, ranglista:
http://www.a-moser.ch/fileadmin/events/2018-04-20_formationsem/Rangliste4.pdf
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.