Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Milyen segédeszközöket lehet használni síoktatáshoz

2006.10.14. Fejér György

A síoktatásban megannyi divatos segédeszköz használható, amik különösen fontosak a gyermekeknél, elsősorban figyelemfelkeltés szempontjából. Néhány segédeszközökt némi fantáziával akár saját magunk is elkészíthetünk.
Fotó: Skischule Fiss-Ladis
Fotó: Skischule Fiss-Ladis

Karika

A műanyag karika segíthet a gyerekeknek a kanyarodást tanulni. Amerre a karikát tekerem, arra fordul a felsőtest és a sí.

Színes műanyag poharak

Szlalom pálya kialakításához praktikus eszköz lehet mondjuk 20 db színes műanyag pohár. Az Ikea-ban vagy KIKA-ban olcsó poharakat vehetsz, amelyek törhetetlenek, nagyon élénk színűek, és nem pillekönnyűek, tehát nem fújja őket el egy kisebb szél. A hóba lerakva gyorsan készíthetsz belőlük gyakorló pályát.

Színes bóják

A profibb megoldás a műanyag bólya, síiskolák általában ezt használják. Mind az egyenes siklás mind a hóekével kanyarodás mind a párhuzamos ívek kialakításhoz jól használható tanításkor.

Színezett víz

Színes temperát, falfesték színező-pasztát, vagy bármilyen vízben oldódó festéket oldj fel sötétkékre vagy sötétpirosra fél liter vízben! Ezt töltsd bele egy fél literes műanyag üvegbe, és keríts két műanyag kupakot ! Az egyiket lyukaszd ki forró gombostűvel, és süllyeszd a zsebedbe, hogy majd a pályán kéznél legyen! Bizonyára nem kell magyarázni: a színes vízzel - vékony sugárban spriccelve - bárhol megfestheted a havat.
Fotó: Skischule Fiss-Ladis
Fotó: Skischule Fiss-Ladis

Színes gatyagumi

Jól bevált oktatói eszköz a színesre festett gatyagumi. Precízebb lelkületűek néhány méter tépőzárat is vehetnek hozzá, mert ebből - technokol rapid és egyszerű irodai kapcsológép segítségével - tépőzár-gyűrűt szerkeszthetnek a gumik végeire. Nagyon könnyű és gyors ezzel az eszközzel pl. - két bot közé egy méter magasságban kihúzva - bújós kapukat készíteni!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.