Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Az SMSz 22. évadnyitó találkozója Visegrádon

2011.09.27. Dalos Péter

Az SMSz 22. évadnyitó találkozója Visegrádon Négy sportág, az elsősegélynyújtó tanfolyam, no meg a bográcsgulyás vonzott rengeteg érdeklődőt Visegrádra az SMSZ 2011/12-es szezonjának megnyitójára. A teljes hóhiány nem érte meglepetésként azt a közel 100 főt, akik részt vettek a szeptember 10-én megrendezett SMSZ-évadnyitón a visegrádi Nagyvillám sípályán.
Az SMSZ síoktatóit, családtagjaikat és barátaikat gyönyörű napsütés, változatos programok, és barátságos vendéglátás fogadta.

Miután a SMSZ Elnöksége ünnepélyesen köszöntötte a megjelenteket és megnyitotta a szezont, a mindenki számára nyitott délutáni programokon a sísporttal foglalkozók többféle kiegészítő eszközzel fejleszthették a sokoldalúságukat. A meghirdetett kiscsoportos gyepsí, Trikke, Skike és Nordic Walking foglalkozásokat egy össznépi elsősegélynyújtás előadás egészítette ki, amely után különösen jól esett elfogyasztani a bográcsgulyást a "hütte" napsütötte teraszán. Kora délutántól napnyugtáig volt lehetőség a sípálya használatára, amit a bátrabbak nem csak gyepsível, de Trikke-kal is kipróbáltak. A házigazda, Gutbrod Rezső a résztvevőket beavatta a gyepsí megfelelő előkészítésének és speciális technikájának "kulisszatitkaiba" is.

Mihály András a normafai sikeres bemutató után ismét elhozott néhány Trikke-ot. A háromkerekű rollereket az SMSZ mindenre nyitott oktatói a sípálya aljánál lévő aszfaltúton hajtották az arra járó kirándulók legnagyobb csodálatára. A festői panorámával rendelkező szerpentinen az újdonsült riderek mind a motoros, mind a motor nélküli Trikke-on játszi könnyedséggel idézték fel az alpesi síelést idéző mozgásképet.

Horváth Rita vezetésével ismét Nordic Walking tanfolyam zajlott, amelynek ideális terepe volt a Nagyvillám síközpont. Az északi gyaloglók az alapelemeket a sípálya aljában lévő lapos részen sajátították el. A foglalkozás második felében a hegy felé vették az irányt, és dinamikus tempóban mutatták meg a hütte teraszán sütkérező nagyszámú "kibicnek", hogyan lehet a pulzusszámot az ízületek kímélésével is tartósan magasan tartani. A lenti parkolóban eközben Virág Anikó és fiatal segédje vezette be a nyári sífutás alapiskolájába a Skike lelkes kipróbálóit. Az egész testet átmozgató, a vázizomzatot hatékonyan erősítő mozgás elsajátítása főleg azoknak ment könnyedén, akik korábban már álltak görkorcsolyán. A görkorihoz képest mindenkinek újdonságot jelentett a Skike nagyméretű, felfújható kereke, amely kiválóan csillapítja az útegyenetlenségeket, és könnyebb terepre (döngölt földút, gyep) is alkalmassá teszi az eszközt. A Skike szabadalmaztatott fékrendszere pedig olyan biztonságot ad a sporttal ismerkedőknek, amely már a kezdetektől lehetővé teszi a változatos terepviszonyok között való gyakorlást.

A szakmai program része volt az az elsősegélynyújtó-tanfolyam, amelyet Hungary Ambulance két munkatársa Grécs László és Hargitai Tamás tartottak. A "műhalotton" bemutatott újraélesztési gyakorlatot óriási érdeklődés övezte. A szakemberek az SMSZ felkérésének megfelelően előadásukban a téli körülményekre és a sípályán gyakran előforduló sérülésekre fókuszáltak. Az előadást követően a síoktatók által feltett számos kérdésre adott válaszok között elhangzott az is, hogy még extrém hidegben is célszerű levetkőztetni és mesterségesen lélegeztetni az arra rászorulót, hiszen míg egy esetleges kihűlést, fagyási sérülést jó eséllyel túl lehet élni, a tartós oxigénhiányt még a sípályán sem. A nagy számban megjelent kiskorú hozzátartozó külön színt vitt az évadnyitó összejövetel amúgy is kiváló, családias hangulatába. Éppen ezért többen javasolták, hogy a következő ilyen alkalmakon érdemes lenne gyermekfelügyeletet és ezzel együtt külön gyermekprogramokat biztosítani.

További infó: www.sioktatas.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.