Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síkabát a jövőből

Forradalmi technológia a síkabátgyártásban

2017.02.16. (x) szponzorált cikk

A Picture Organic Clothing idén sorozatban az ötödik alkalommal térhet díjjal haza a ISPO expóról. Ezen a kiállításon leplezi le a legtöbb márka a jövő évi kollekcióját, újdonságait. Itt mutatják be a télisportok legforradalmibb termékeit, amik ősztől már a boltok polcain is megjelennek.
A kiállítás zsűrije különböző kategóriákban értékeli a legnagyobb újításokat.
Idén a Picture Organic csúcsmodellje, az Iceland ProKnit kabát érdemelte ki a szakértő zsűri arany fokozatú kitüntetését.

A kabát, amellett, hogy 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült, más újításokat is tartogat. A maximális komfort, lélegzőképesség és vízállóság érdekében a Picture egy új technológiát fejlesztett ki és szabadalmaztatott is: ez a ProKnit.

A kabát egyetlen, kötött anyagból készült, varrások nélkül, ami új lehetőségeket rejt az eddigi szőtt alapanyagokhoz képest. A technológia előnye, hogy a kötés sűrűsége a kabát részeinek funkciója szerint változhat. Ezzel bizonyos helyeken kiváló szellőzést és 2x-es rugalmasságot is elértek, miközben a kritikus területeken a sűrűbb kötés hihetetlen vízállóságot és tartósságot biztosít.
Picture Iceland ProKnit kabát
Picture Iceland ProKnit kabát
A forradalmi kötési technológia mellett további újítás a vízhatlanságot biztosító vízlepergető réteg összetétele is. A Greenpeace 2012 óta küzd a technikai ruhák környezetre és egészségre káros, PFC (perfluor-karbon) tartalmú vízhatlan bevonata ellen. Ennek, és a Picture Organic Clothing környezetbarát szemléletének meglett az eredménye: a jövő téli Iceland ProKnit kabát már teljes mértékben PFC mentes (C0 besorolású), úgynevezett „Teflon EcoEllite” bevonatot kapott. Az új technológia káros anyagok nélkül biztosítja a tartós vízállóságot.

Ezen kívül még egy remek hír:

Az új technológiát nem csak a csúcsmodell kapja meg! A Picture Organic Clothing egész jövő téli kollekciója PFC mentes, tartós vízlepergető réteggel készül.

Ezzel gyakorlatilag az egyik első gyártó a piacon, aki teljesen PFC vegyületektől mentes kollekciót készített. A legtöbb nagy gyártó 2020-2023-ra tervezi az átállást, mivel a Gore Fabrics (a GoreTex gyártója) most határozta el magát a változásra, és most látnak neki a fejlesztésnek a Greepeace nyomására.

A Picture Organic Clothing idei kollekcióját az Ecowear.hu webáruházban találod meg.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.