Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síkabát a jövőből

Forradalmi technológia a síkabátgyártásban

2017.02.16. (x) szponzorált cikk

A Picture Organic Clothing idén sorozatban az ötödik alkalommal térhet díjjal haza a ISPO expóról. Ezen a kiállításon leplezi le a legtöbb márka a jövő évi kollekcióját, újdonságait. Itt mutatják be a télisportok legforradalmibb termékeit, amik ősztől már a boltok polcain is megjelennek.
A kiállítás zsűrije különböző kategóriákban értékeli a legnagyobb újításokat.
Idén a Picture Organic csúcsmodellje, az Iceland ProKnit kabát érdemelte ki a szakértő zsűri arany fokozatú kitüntetését.

A kabát, amellett, hogy 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült, más újításokat is tartogat. A maximális komfort, lélegzőképesség és vízállóság érdekében a Picture egy új technológiát fejlesztett ki és szabadalmaztatott is: ez a ProKnit.

A kabát egyetlen, kötött anyagból készült, varrások nélkül, ami új lehetőségeket rejt az eddigi szőtt alapanyagokhoz képest. A technológia előnye, hogy a kötés sűrűsége a kabát részeinek funkciója szerint változhat. Ezzel bizonyos helyeken kiváló szellőzést és 2x-es rugalmasságot is elértek, miközben a kritikus területeken a sűrűbb kötés hihetetlen vízállóságot és tartósságot biztosít.
Picture Iceland ProKnit kabát
Picture Iceland ProKnit kabát
A forradalmi kötési technológia mellett további újítás a vízhatlanságot biztosító vízlepergető réteg összetétele is. A Greenpeace 2012 óta küzd a technikai ruhák környezetre és egészségre káros, PFC (perfluor-karbon) tartalmú vízhatlan bevonata ellen. Ennek, és a Picture Organic Clothing környezetbarát szemléletének meglett az eredménye: a jövő téli Iceland ProKnit kabát már teljes mértékben PFC mentes (C0 besorolású), úgynevezett „Teflon EcoEllite” bevonatot kapott. Az új technológia káros anyagok nélkül biztosítja a tartós vízállóságot.

Ezen kívül még egy remek hír:

Az új technológiát nem csak a csúcsmodell kapja meg! A Picture Organic Clothing egész jövő téli kollekciója PFC mentes, tartós vízlepergető réteggel készül.

Ezzel gyakorlatilag az egyik első gyártó a piacon, aki teljesen PFC vegyületektől mentes kollekciót készített. A legtöbb nagy gyártó 2020-2023-ra tervezi az átállást, mivel a Gore Fabrics (a GoreTex gyártója) most határozta el magát a változásra, és most látnak neki a fejlesztésnek a Greepeace nyomására.

A Picture Organic Clothing idei kollekcióját az Ecowear.hu webáruházban találod meg.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.