Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Spyder: közel fél évszázada tartják a csúcsminőséget

2022.02.17. sielok.hu

Egy konyhában kezdődött a legendás Spyder sztori 44 évvel ezelőtt, és mostanra a világ egyik legnagyobb síruházatra specializálódott cégévé nőtte ki magát a vállalkozás. Mi van a sikertörténet mögött?
David Jacobs, a Spyder alapítója, maga is megszállott síelő volt. A síelés iránt érzett szenvedélyét gyerekei is örökölték, akiket komoly versenyzői múlttal a háta mögött, büszke apaként boldogan cipelt az észak-amerikai versenyekre.

Az egyik ilyen versenyen gondolkodott el, hogy miért mindenki ugyanazt a sípulóvert hordja. Ilyet, de akár ennél sokkal jobbat is tudna készíteni. A gondolatot tett követte és a már említett konyha hirtelen varrodává alakult át. Jacobs számítása bejött. Először a versenyzők, majd később a nagyközönség is elkapkodta pulóvereit.
Egy rövid Spyder történelem
Innen már nem volt megállás. Következett az ikonikus sínadrág, amelyről a márka a nevét kapta. A tengerészkék színű sínadrágját térdtől felfelé kipárnázta, amit sárga csíkkal emelt ki a megjelenésben. A fiatalok lassan azt a "pókos" nadrágot kezdték keresni. A szleng hamar az alapító fülébe is eljutott, akinek megtetszett az elnevezés. Kicsit dizájnosabb nevet szeretett volna, így a spiderből (pók) egyszerűen Spyder lett.

Mielőtt a műhellyé alakított konyha teljesen elvesztette volna az eredeti funkcióját, sikerült kiköltöztetni a gyártást onnan. Két év után külön műhelyben folytatták.
A 2022-es női kollekció darabjai: ezek már nem az eredeti pulóverek
A 2022-es női kollekció darabjai: ezek már nem az eredeti pulóverek
Jacobs folyamatosan azt kutatta, hogyan készíthetné el a világ legjobb ruháit a téli sportolóknak. Figyelte a kor vívmányait, és a legjobbnak tartott technológiákat alkalmazta a gyártásban. Egyre könnyebb, de egyre strapabíróbb, egyre melegebb és egyre divatosabb felszerelésekkel rukkolt elő, amelyek egyre népszerűbbek lettek.

A sikerhez jelentősen hozzájárult, hogy előbb az amerikai, majd később a kanadai síválogatott hivatalos szállítójává vált. Számos ismert és közkedvelt síelő viselte felszereléseit, a "pókos" logót szinte egy csapásra megismerte a világ.
Mára a Spyder a prémium síruházati termékek toplistáján található, akár a profi síelők, akár az amatőrök síruháit nézzük. Minőségi alapanyagai a siker egyik kulcsa. A kitűnő minőségű, lélegző és vízálló Gore-Tex® anyagok mára a ruházat alapját biztosítják, amelyre épülnek a vízálló varrások, illesztések és zipzárak. Kialakításuknak köszönhetően az első liftre szállástól az utolsó csúszásig garantált az egész napos kényelem.

A legutóbbi modellek közül a Pinnacle GTX dzsekik valóban a síruházat csúcsát képviselik, akár kényelemben, akár az időjárás elemei elleni védekezésben. A víz- és szélálló anyag igazán teszi a dolgát, és közben megbízhatóan követi a síelő minden mozdulatát. A GTX Infinium Down sorozat kabátjai a fázósak kedvence. Hihetetlen, hogy egy ilyen könnyű dzseki hogyan tarthat mindenkit melegen még a legnagyobb hidegben is.
Ennyi mindent tud egy Spyder síkabát!
Ennyi mindent tud egy Spyder síkabát!
A női dzsekik közül a Pinnacle GTX Infinium sorozat egyértelműen azt bizonyítja, hogy a kitűnő minőséghez sportos elegancia is társulhat. Hasonlóan elegáns, a spyder.hu webáruházban szintén kapható Brava GTX sorozat. Itt már azokra is gondoltak, akik nagyobb strapabírásnak vetnék alá a kabátot, többet síelnek mély hóban, több időt töltenek zordabb időjárási viszonyok között, de nem akarnak lemondani a komfortérzetükről.

A Spyder kabátjai az utóbbi időszakban nemcsak a sípályákon tűnnek fel, hanem egyre inkább a hétköznapok részévé is válnak. A Spyder minőségi és divatos felszerelései a városi viseletekben is megjelennek.
Spyder viselet a városban
Spyder viselet a városban
Bár a sportos termékek közül a síkabátok és a sínadrágok a legismertebbek, fontos megjegyezni, hogy már rég beköszöntött a jelen, vagyis a Spyder már jóval több, mint síkabát. A webáruházban számos más ruházati termék és kiegészítő megtalálható férfi, női és gyermek kategóriában.

A Spyder az elmúlt közel fél évszázad fontos szereplője a minőségi síruházat piacán és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ez a közeljövőben sem fog változni.
A Spyder ruházat magyarországi forgalmazója az Acrol Hungary Kft.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.