Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Építs magadnak síliftet! Működő sífelvonók legóból

2016.05.02. | Szerző: sielok.hu
Sok különleges sífelvonót bemutattunk már - a leghosszabbat, a legmagasabbat, a legmodernebbet -, ezúttal azokat gyűjtöttük össze, amik egy nappaliban is elférnek és akár a gyerekek is játszhatnak vele. Íme az 5 legtutibb LEGO-sílift.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Egy svájci mérnök az úgynevezett "3s" kabinos lift modelljét készítette el a lakásában, ez amúgy egy viszonylag ritkább felvonó típus, jelenleg 16 db üzemel belőle világszerte, legközelebb a karintiai Nassfelden találhatunk ilyet.

Egy hagyományos kiskabinos lift a nappaliban felállítva. Figyeljük meg, hogy az állomásoknál a kabin ajtajai automatikusan kinyílnak, majd becsukódnak, akárcsak az igaziaknál.

Pompás kis kerti díszlet lehet ez a dupla 9V-os motorral meghajtott ülőlift, melyhez összesen 34 méternyi "kábelt" használt fel a lelkes modellező. Még éjszakai fénnyel is el lettek látva a felvonó oszlopai, erről felvétel sajnos már nem készülhetett, mert tesztelés közben eleredt az eső...

A híres svájci kétszintes, nyitott tetejű kabinos liftjének miniatűr változata:

Végezetül pedig egy lengyel srác művét láthatjuk - igaz ez nem elsősorban technikai szempontból érdekes, mivel egy egyszerű csákányos liftről van szó, itt a díszletet vette nagyon komolyan az illető!

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »