Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mátra Snowboard Open Alpin

2010. január 23. szombat 11.00 óra

2010.01.19.
Mátra Snowboard Open Alpin Mátraszentistvánon a Síparkban rendezik meg szombaton a második Port.hu Snowboard Kupa Sorozat állomást. Az alpin snowboardosok csapnak itt össze, kemény deszkákon kemény legények és lányok óriás műlesiklás futamait lehet megnézni.
h i r d e t é s
Idén amatőröknek is lehetőséget ad a Magyar Snowboard Szövetség a versenyen, hogy kipróbáljanak egy valódi giant slalom pályát és profiktól tanulják a szakág mesterfogásait.

Az alpin snowboard a ma már könnyebben beszerezhető freestyle deszkáktól jócskán különbözik, mint a lesiklás stílusa is. A deszka hosszabb és keményebb felépítésű ami stabilitást eredményez nagy sebességű kanyarokban is és a hátulja nincs felhajlítva mert ezzel hátrafele nem mennek. A kötés lapos és merev, a cipő erős műanyag és inkább egy sícipőre emlékeztet ami jobb irányíthatóságot ad a döntött carving kanyaroknál. Ez a snowboard szakág ihlette meg a carving sí tervezőit és mentette meg a sí sportot a teljes unalomba fulladástól. A deszkák kisebb rádiusza teljesen a hóra fektetett éles kanyarokat tesz lehetővé, sokkal nagyobb nyomás nehezedik a sportolóra így az ívhúzások, a carving érzés izgalmasabb lesz.
A snowboard olimpiai sportágként 1998-ban Naganoban debütált, idén Vancouverben párhuzamos óriás műlesiklásban február 26-27-én lépnek fel a világ legjobb alpin snowboardosai. Mátraszentistvánon van parallel giant szlalom (PGS) rendezésére alkalmas pálya, megfelelő hó esetén még idén rendeznek a helyszínen egy bemutató versenyt, várhatóan egy időben a kanadai játékokkal.
A legjobb magyarok között kiemelkedik Harmat Rózsa aki leginkább esélyes a vancouveri rajthoz állásra.

Időpont: 2010. január 23. szombat 11.00 – 13.00
Helyszín: Mátraszentistván - Sípark 3-as pálya,
Versenyszámok: 2 futamos óriás műlesiklás
Kategóriák: Pro, Amatőr, Női, Gyerek
Nevezés: 10.00-ig a helyszínen 1.000 Ft

További információ: Gémesi Jóka, Tel.: 30/9522-533, joka@t-online.hu, www.msbsz.hu
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 14 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.