Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két legjobb snowboardosunk a "kispadon"

2012.03.05.

Két legjobb snowboardosunk a "kispadon" Legjobb női snowboardosunk, Gyarmati Panka után, legkiválóbb férfi riderünk, Szigeti Viktor a kanadai világkupára való felkészülés alatt, az edzés első napján sérült le, így nem indulhat a legrangosabb magyar snowboard versenyen, a 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokságon és Síkupán.
Míg Panka bízik abban, hogy fölépül a versenyre és rajthoz áll, addig ’Szigi’ szurkolóként és díjátadóként vesz részt a március 15-18-i muraui rendezvényen.

Viktor egyik ugratását követően a landolásnál leakadt a deszka éle, és ráesett a vállára. A továbbiakban Szigi nem tudott részt venni az edzéseken, félbehagyta a versenyt és hazajött orvosához kivizsgálásra.
Szigeti Viktor
Szigeti Viktor
"Sem a vállam, sem a karom nem mozgott, ami gyanús volt. Aztán az orvosok közölték, hogy elszakadt az elülső szalagom. Egy hét múlva kontroll, majd elkezdődik a fizikoterápia. Előre láthatólag a sérülésem miatt három-négy hetet biztosan ki kell hagynom. Sajnos így nem indulhatok a magyar bajnokságon sem, amelyet kiváltképp sajnálok. Ugyanakkor a junior világbajnokságra igyekszem meggyógyulni, hogy slope style-ban elindulhassak" – mondta Szigeti Viktor, majd rögtön hozzátette, tudja, hogy minden esésből fel kell állni, így ebből is. Felépülésében legfőbb támogatói, szülei, szponzorai, sportpszichológusa és a barátnője segíti.

Junior világbajnokunk, Gyarmati Anna már gyógyulófélben, de még nem kapott orvosától biztos választ arra vonatkozóan, elindulhat-e a muraui az OB-n. Panka január közepén sérült le, amikor rosszul érkezett egy huszonöt méter magas ugrásból. Gerincsérülése miatt ki kellett hagynia az oslói VB-t és jó néhány versenyt. Muraut azonban csak a legvégső esetben mondja le.
A jobb oldali képen Viktor, a bal oldalin pedig Panka

A jubileumi versenyen paralell szlalom, paralell óriás, boardercross és a látványos big air, valamint slope style számokban avatnak bajnokokat. Síben a szabad stílusúak országos bajnoksága mellet sí crossban is mérettetnek meg a legjobbak.

Esténként több helyszínen szerveznek bulikat, ahol magyar dj-k gondoskodnak a hangulatról.

A jubileum és a nemzeti ünnep kapcsán a szervezők kivételes nyitó eseményre készülnek. A résztvevők 2000 méter magasról, a Kreischberg tetejéről együttesen indulnak neki a völgynek. A szombati napon egy retro futam keretében a régi idők nagyjai, korhű szerelésben találkoznak a rajtnál, hogy újra összemérjék tudásukat. A főszervező tiszteletére kiállításra is készül, a Fundango márkához köthető ereklyékből.
Gyarmati Panka
Gyarmati Panka
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Alpenblick Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított, 4 csillagos szálloda, kb. 600 m-re a kreischbergi kabinos lifttől, félpanziós ellátással. Wellness részleg bel-és kültéri (fűtött) medencével, szaunákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
14 hüttéből álló Woody Park üdülőfalu a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. A 6-9 fős, kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, többségükhöz szauna és jacuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.