Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szárnyaltak a hódeszkások a Madarasi Hargitán

2013.03.26. Magyari Tekla

Szárnyaltak a hódeszkások a Madarasi Hargitán Március 23-án, szombaton tartották a Madarasi Hargitán a Snow On Fire nemzetközi slopestyle verseny második kiadását a Ridemore szervezésében. A rangos hódeszkás verseny második kiadásán az első helyezést Kinda Géza nyerte el, a megmérettetés a slopestyle nemzeti bajnokság része.
A profi hódeszkás kategória második és harmadik helyezettjei Kis Benedek és Balogh Ádám lettek, mindketten Magyarországról érkeztek. A negyedik és ötödik helyen két helyi versenyző végzett: Bobo Adolf Gherghelah és Ciprian Popescu. Őket Szerb Mátyás, Adrian Craciuc és Peter Tapalagă követte.
A tulajdonképpeni versenyt sí és hódeszka kategóriában szervezték meg, külön a gyermekek és felnőttek, illetve nők és férfiak számára.

A RideMore és a Burn energiaital által szervezett rendezvényen, amely az egyik legjobban várt hódeszkás eseménye a télnek, megjelent a romániai hódeszkázás szinte minden neves képviselője. Egyébként a verseny győztese, Kinda Géza az egyetlen romániai hódeszkás, aki esélyes a 2014-ben, Szocsiban tartandó Téli Olimpiára jogosító minősítésre.

A sporttalálkozó mellett a Snow On Fire idei kiadásának résztvevői a Madarasi Hargita különlegességének is örvendhettek, ugyanis itt van Románia egyetlen, hódeszkások által szakszerűen kialakított hóparkja, ahol hódeszka- és szabad stílusú síoktatás is zajlik, de nem elhanyagolandó a zsúfolt üdülőktől távoli pozitív energia sem - vallották a résztvevők.
Egyébként a Madarasi Hargita pályái még mindig jó minőségűek a márciusi havazásoknak köszönhetően, 30-60 cm keményre taposott hóval várjuk még mindig a vendégeinket. Március 25-től azonban hét közben nem indítjuk el a felvonókat, csak pénteken, szombaton és vasárnap. Továbbra is a szentegyházi út használatát javasoljuk, hólánccal, az ivói utat csak terepjáróval közlekedők válasszák.

A nyitva tartással kapcsolatos információkról érdemes tájékozódni a folyamatosan frissített madarasihargita.hu weboldalon vagy a síközpont hivatalos facebook oldalán.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.