Menü ≡

Dynamic történet

2006.10.13. | Szerző: Hernádi László
Dynamic történet A cég történelme 1931-ben kezdődött, amikor az Isére-beli Paul Michal asztalosmester valóra váltotta álmát, hogy sílécet gyártson. Az asztalosüzem minden évben több száz pár sílécet gyártott, új fejlesztésekkel, innen ered a fejlődés dinamikájára utaló DYNAMIC márkanév.
h i r d e t é s
A cég igazi úttörőként rendkívüli fejlesztéseket alkalmazott a sílécein a 60-as évektől, amikor a fém és a műanyag alkalmazása megjelent a sílécgyártási technológiákban.

Hajsza az olimpiai aranyéremért: 1964-ben a cég kifejlesztette a VR7 fantázianevű műgyantával erősített üvegszál anyagú sílécét, a VR17-es léc elődjét, amellyel a legendás Jean-Claude Killy három aranyérmet szerzett a grenoble-i téli olimpián.

A legenda születése: 1982-ben a VR27-es síléc, Jean-Claude Killy és Michel Arpin által készített dizájnnal egyedülálló eredményeket ért el, és a kor legeredményesebb sílécévé nőtte ki magát.

A cég egészen 2002-ig nem volt jelen a versenysportban, a 2002-es esztendőben azonban, 20 évvel a születése után újraélesztették a legendás VR27-es lécet, a vállalat 70-edik születésnapjára. Az újjászületett léc számtalan fejlesztéssel büszkélkedhet, amelyek képviselik napjaink legmodernebb fejlesztéseit.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »