Menü ≡

Dynastar történet

2006.10.13. | Szerző: Hernádi László
Dynastar történet 1963-ban alapították a vállalatot a sícentrumáról híres franciaországi Chamonix-ban. A cég több mint 40 éves története során az évi alig 10 ezer pár sílécet gyártó kisüzemből évente 500 ezer pár sílécet legyártó nagyvállalattá nőtte ki magát.
h i r d e t é s
Az első síléceket még Starflex név alatt gyártották, a Les Plastiques Synthétiques vállalattal együttműködve.

A későbbiekben egy új technikai innovációkat tartalmazó sílécet fejlesztettek ki, a Dynamic sílécgyár felügyelete alatt, Compound néven.

Ekkor a Dynamic sílécgyár és a Starflex síléc nevének keresztezéséből született meg a Dynastar márkanév.

1987-ben elkészül az első Dynastar snowboard, a Gourou, amellyel Sylvie Paget világbajnokságot nyer. A snowboard üzletág igazi sikere azonban az amerikai piacra való bevezetéssel kezdődik. Itt a freestyle sorozatot Original Sin márkanév alatt jelenteti meg a vállalat, a boardok dizájnját a New York-i Urban Mafia művészcsoport készíti.

1999-ben a Dynastar sílécmárka a Look kötésgyártó céggel együtt a francia óriásvállalat, a Rossignol tulajdonába kerül.

2001-től a cég technikai síruházatot és hátizsákokat is gyárt. A felszereléseiket kifejezetten magashegyi használatra tervezték, az előzetes tesztelést a Chamonix-ból induló Mont-Blanc mászások hegyivezetői végzik, így a síelők a lehető legtökéletesebb ruházatot kapják kézhez.

Jelenleg a cég a síelők és snowboardosok legtökéletesebb felszereléssel való ellátását tűzte ki célként, a kezdők számára minél gyorsabb fejlődést biztosító Agyl síléccsaláddal, a speciálisan hölgyek számára készített Exclusive sílécekkel, valamint az Omeglass profi versenyléc családdal.

Újdonságok 2005/2006

  • 2005-ben a cég megszokott termékpalettájával jelentkezik, továbbra is a francia trikolor színeiben díszelegnek a felsőkategóriás léceik (Speed Course, Speed Omeglass).
Dynastar Omeglass
Dynastar Omeglass
  • A Dynastar sílécgyár is kibővítette termékskáláját a kor igényeinek megfelelően, így már itt is megtalálhatóak a gyönyörű dizájnnal ellátott síkrossz lécek, a trükklécek, a női, allround és ifjúsági modellcsaládok.
  • A platnival felszerelt Dynastar sílécekre továbbra is csak a Look síkötéseket lehet felszerelni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »