Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dynastar történet

2006.10.13. | Szerző: Hernádi László
Dynastar történet 1963-ban alapították a vállalatot a sícentrumáról híres franciaországi Chamonix-ban. A cég több mint 40 éves története során az évi alig 10 ezer pár sílécet gyártó kisüzemből évente 500 ezer pár sílécet legyártó nagyvállalattá nőtte ki magát.
Az első síléceket még Starflex név alatt gyártották, a Les Plastiques Synthétiques vállalattal együttműködve.

A későbbiekben egy új technikai innovációkat tartalmazó sílécet fejlesztettek ki, a Dynamic sílécgyár felügyelete alatt, Compound néven.

Ekkor a Dynamic sílécgyár és a Starflex síléc nevének keresztezéséből született meg a Dynastar márkanév.

1987-ben elkészül az első Dynastar snowboard, a Gourou, amellyel Sylvie Paget világbajnokságot nyer. A snowboard üzletág igazi sikere azonban az amerikai piacra való bevezetéssel kezdődik. Itt a freestyle sorozatot Original Sin márkanév alatt jelenteti meg a vállalat, a boardok dizájnját a New York-i Urban Mafia művészcsoport készíti.

1999-ben a Dynastar sílécmárka a Look kötésgyártó céggel együtt a francia óriásvállalat, a Rossignol tulajdonába kerül.

2001-től a cég technikai síruházatot és hátizsákokat is gyárt. A felszereléseiket kifejezetten magashegyi használatra tervezték, az előzetes tesztelést a Chamonix-ból induló Mont-Blanc mászások hegyivezetői végzik, így a síelők a lehető legtökéletesebb ruházatot kapják kézhez.

Jelenleg a cég a síelők és snowboardosok legtökéletesebb felszereléssel való ellátását tűzte ki célként, a kezdők számára minél gyorsabb fejlődést biztosító Agyl síléccsaláddal, a speciálisan hölgyek számára készített Exclusive sílécekkel, valamint az Omeglass profi versenyléc családdal.

Újdonságok 2005/2006

  • 2005-ben a cég megszokott termékpalettájával jelentkezik, továbbra is a francia trikolor színeiben díszelegnek a felsőkategóriás léceik (Speed Course, Speed Omeglass).
Dynastar Omeglass
Dynastar Omeglass
  • A Dynastar sílécgyár is kibővítette termékskáláját a kor igényeinek megfelelően, így már itt is megtalálhatóak a gyönyörű dizájnnal ellátott síkrossz lécek, a trükklécek, a női, allround és ifjúsági modellcsaládok.
  • A platnival felszerelt Dynastar sílécekre továbbra is csak a Look síkötéseket lehet felszerelni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »