Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kneissl történet

2006.10.14. Hernádi László

A Kneissl sílécmárka története - hasonlóan sok más céghez - szintén nem a sílécgyártással vette kezdetét. A céget 1861-ben alapította id. Franz Kneissl a tiroli Kufstein-ben, egyszerű asztalos üzemként.
Az elő síléceket 1925-ben mutatták be egy sporteszköz kiállításon.

A vállalat 1948-ra gyártja le az ezredik pár sílécet.

1954-ben az osztrák sí válogatott ászai, mint Hias Leitner, Anderl Molterer, Toni Sailer, Franz Kneissl, Karl Schranz és Ernst Hinterseer mind Kneissl lécen síelnek, és a márkát számos politikus, híresség és világsztár is népszerűsíti.

Toni Sailer
Toni Sailer
1980-ban megnyílik a cég új üzeme, ahol évente 600 ezer pár alpesi, 300 ezer pár sífutó lécet, valamint 100 ezer darab teniszütőt állítanak elő.

A vállalat elévülhetetlen érdemeket szerzett a sísport újjászületését jelentő "carving-forradalom" kirobbantásával az ún. Ergo carving modellekkel, valamint a snowblade előfutárának számító, máig népszerű Big-Foot-tal.

Bigfoot
Bigfoot
A Kneissl márkanévhez köthető az első laminált szerkezetű síléc, valamint a műanyag felhasználása a sílécgyártásban.

A cég a 2004/2005-ös szezonra újabb szenzációs fejlesztéssel rukkolt elő: a síléc talp struktúrájának megváltoztatásából következően nagyon széles rádiusz értékek között lehet a kanyar ívét a síléc döntésével változtatni, ezáltal a síléc a gyors egyenes csúszásnál stabil marad, ugyanakkor döntéstől függően nagyon kis íven is lehet vele ívet húzni.

2005/2006 újdonságai:
A cég ismét érdekes újítást mutatott be, továbbfejlesztve a tavaly beharangozott Glide technológiát. A glide síléceik talpának orr és farrészére ugyanis opcionálisan a síző által el lehet helyezni olyan modulokat (az orr és a farrészbe is egy párat), amelyeknek köszönhetően a sílécnek tulajdonképpen hat éle lesz a megszokott kettőhöz képest, a kiegészítő kantniknak nincsen oldalíveltségük és kiemelkednek a síléc talpából, tulajdonképpen olyan módon mintha a sílécet talpára négy darab kis sílécet erősítenénk. Ez az újítás a síléc egyenes talponcsúszási képességeit növeli meg nagymértékben, mivel az egyre rövidebb oldalív-sugárnak és az egyre rövidebb hossznak köszönhetően jelentősen romlott a sílécek ezen képessége, hajlamosak voltak a szitálásra egyenes, gyors csúszásnál. A teszteken kitűnően vizsgázott a síléc, de az újítás életképességét a piac fogja eldönteni. Ennek megfelelően a Glide síléccsaládban minden tudásszinthez találni lécet.

Profiknak a Race család két típusát kínálják, a legendás White Star léc legújabb verzióját és a Red Star-t. Az Allround kezdőknek-középhaladóknak szánt lécekhez Marker kötéseket ajánl a gyártó, a kölcsönzőknek szánt Rental lécek pedig gyors kötéshossz állítási lehetőséggel ellátott Marker kötésekkel kerülnek a piacra. Ezeken kívül a Cross léccsaládban találhatóak a technikás, kihívást kereső sízők számára ideális lécek találhatóak, a Free kategóriában a funparkokba és a pályán kívüli sízéshez készült lécek, a Shorties kategóriában pedig az ugrásokhoz, félcsőbe való rövid lécek és a klasszikus BigFoot hókorcsolyák találhatóak.

Kneissl Glide
Kneissl Glide
Érdekes próbálkozása a cégnek a milliomosokat és mindenképpen feltűnni vágyókat (nem a sítudással) megcélzó Luxury Kneissl Crystal síléc, a legértékesebb anyagokból szendvicstechnikával Okume famaggal, titánium élekkel, 100% kézi munkával előállított hagyományos szendvics-felépítésű síléc. A síléc felületébe több millió megmunkált mikrokristályt építenek, a cég csillag alakú jelét 77 darab nagy értékű ezüst foglalatba helyezett értékes kristály alkotja. A léchez természetesen hasonlóan gondos munkával elkészített kiegészítők is rendelhetőek, a gyártó a síléchez egy éves teljes körű biztosítást ad (lopás esetére is!), amely a síléc 1700 Eurós (kb. 430 ezer forint) induló árát elnézve tényleg szükségesnek tűnik. Természetesen itt is a piac dönt majd a folytatásról, véleményem szerint az ember az ékszereit a nyakában, ujjain hordja, a síléceit pedig a lábán - a szerkesztő megjegyzése.)
Kneissl Crystal
Kneissl Crystal
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.