Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Völkl történet

2006.10.13. Hernádi László

Völkl történet A Völkl vállalatot Georg Völkl alapította a németországi Straubingban. A márkanév alatt egészen 1952-ig szekereket és kocsikat gyárt az üzem, ekkor a vállalat irányítását Franz Völkl veszi át, aki megkezdi a sílécek gyártását.
Érdekes magyar vonatkozás, hogy a vállalat indulásakor felkarolta a magyar válogatottat, és az első 50 gyártási számú léc így került Magyarországra.

1967-ben az addigi szolid-konzervatív dizájn után a Völkl szakít a hagyományokkal, és zebracsíkos mintával ellátott sílécet dob a piacra. Az új dizájn világszerte nagy sikert arat a vásárlók körében.

1972-ben a Völkl beszáll a teniszütőgyártásba, a Zebra síléc sikerére építve az első Völkl által gyártott teniszütő is a Zebra nevet és dizájnt viseli. Az új teniszütő kiváló tulajdonságai és rendkívüli dizájnja miatt a síléchez hasonló sikerre tesz szert, leginkább az Egyesült Államokban, ahová az első 140 darab ütőt exportálta a cég.

A hetvenes évek elején nagy lépést tesz a vállalat a sílécgyártás terén, amikor hosszú évek fejlesztőmunkájának eredményeképpen piacra dobják a Renntiger fantázianevű sílécet, amely szinte teljesen fémből, és szénszálas anyagból készült.

1985-ben a vállalat 10%-al növeli a forgalmát, a P9-es síléc megjelenésének köszönhetően. Az új P (Professional-Skinetik-Powerline) technológiával épített síléc optimálisan alkalmazkodik a síelőhöz és annak mozgásához, ezáltal a láb egyfajta egybefüggő meghosszabbításának érzetét keltve. Ilyen síléccel arat világsikert Maria Walliser.

Természetesen a Völkl cég is tevékenyen kivett a részét a carving-forradalomból, már 1994-ben a münchen-i sportvásáron bemutatják a rövid rádiuszú oldalívvel rendelkező Snow Ranger sílécet.

1997-ben a Völkl 14 országban vezeti a piacra új snowboard modelljeit, a késői időpont ellenére Franz Völkl már 1986-ban legyártotta az első snowboard prototípusokat, valamint a cég részt vett olyan világmárkák fejlesztésében, és gyártásában, mint a Santa Cruz, a Sims, vagy a Nitro.

Szintén ugyanebben az évben kezdődik meg az új gyártócsarnok építése Straubing-Sand-ban, ahol 1999-ben kezdődik meg a gyártás 450 munkavállalóval. A gyártás mellett itt kapott helyet a sí, snowboard és tenisz termékek fejlesztő centruma is. Az 55 millió márkás beruházással épült üzem évi 400 ezer pár síléc és 150 ezer darab snowboard előállítására képes.

Napjainkban a világ 30 országában kaphatóak Völkl termékek. Ez a hatalmas nemzetközi piac egy közepes méretű vállalat számára csak az átgondolt üzleti stratégiának köszönhetően jött létre.

A Völkl vállalat az európai sílécgyártó cégek között elsőként szakít azzal a hagyománnyal, hogy az alapító országban gyártsa a termékeit, a jobb üzleti eredmények elérésének érdekében a gyártókapacitás legnagyobb részét a távol-keletre telepítik a következő években.

Újdonságok 2005/2006
A német sílécgyártó is számos érdekességet kínál új síléceihez. A Motion síkötés integrációs rendszer továbbfejlesztéseként a Marker kötésekről ismert Piston Control olajdugattyús rezgéscsillapító rendszert immár a felső kategóriás sílécekbe is. A tudásszinttől függően a többi lécbe Glide Suspension és Rail Suspension rezgéselnyelő rendszert építenek.

Völkl Marker Piston
Völkl Marker Piston
Speciálisan gyerekeknek fejlesztettek a Disney vállalattal közösen három síléccsaládot, ennek köszönhetően a Völkl definiálja legjobban ma a piacon a gyermekeknek szánt sífelszereléseket. A legkisebbeknek (3-tól 5 éves korig) a Power Mickey felszereléseket kínálják, amelyek Mickey Mouse motívumokkal kápráztatják el az ifjú sízőket. A következő korosztály (5-től 8 éves korig) számára a Freaky Donald értelemszerűen Donald kacsa motívumokkal díszített síléceket kínálnak. A legidősebbeknek (8-tól 11 éves korig) pedig a G-Force sícsaládot ajánlják, amelyen Goofy figurákat használnak díszítésnek.

Természetesen igazi német precizitással van kategorizálva a többi léctípus is: A Race Tiger a versenyzőknek, profiknak, az Unlimited a pályán kívüli kalandokat keresőknek, a Supersport a haladóknak, az Attiva kizárólag hölgyeknek, a V-Ski kezdőknek, a Junior léccsalád pedig fiatal (11-16 éves) sízőknek kínál léceket minden tudásszinthez.

Völkl Race Tiger
Völkl Race Tiger
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.