Menü ≡

35. Magyar Síalpin Rally lesz Hochkaron

2019.02.26. | Frissítve: 2019.04.08. | Szerző: sielok.hu
A 2019-es szezonban immáron 35. alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi túrasíelő közösség legnagyobb éves eseménye, az 1984 óta minden évben megrendezésre kerülő Csanádi Sándor Túrasí Verseny és Túrasíelő Találkozó, rövid nevén Magyar Síalpin Rally.
h i r d e t é s

XXXV. Magyar Síalpinista Rally - 2019. április 14. - Hochkar

Az első Síalpin Rally-t 1984-ben az Alacsony-Tátrában rendezte meg a Budai Alpin Club (BAC). E klub vezetője ekkor Csanádi Sándor volt, aki 1985-ben egy balesetben a Himalájában életét vesztette, így a Rally róla kapta a nevét és többek között neki állít emléket.

A 2015-ben alapított Magyar Síalpin és Túrasí Sportegyesület a 2019-es évben az eddigi szervezőktől átveszi a főszervezői feladatokat azzal a kiemelt céllal, hogy a versenyt és találkozót modernebb formába öntse, azt hosszútávon akár nemzetközi eseménnyé emelje, így továbbvigye a sportág szeretetét és további lendületet adjon a magyarországi túrasí életnek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ennek a modernizációnak a keretében az idei évtől a Rally egyetlen fordulós lesz és a megrendezéshez új helyszínt választottak. A lényeges szempontok között szerepelt, hogy a rendezvény Budapestről is gyorsan megközelíthető és hóbiztos legyen, a versenyzők és találkozóra érkezők biztonságára kiemelten lehessen ügyelni, a magyar túrasí és síelő közösség már ismerje és szeresse és valamilyen kötődésünk már legyen a helyszínhez. Így esett a szervezők választása Hochkarra.
Mivel több hazai túrasíelő is rajthoz áll Ausztria egyik legnagyobb alpesi triatlon versenyén a Hochkar Challenge-en, így adta magát az ötlet, hogy a triatlon versenyt követő napot célozzák meg, így minden résztvevőnek lehetősége van akár mindkét napon is rajthoz állni. A Rally ideje alatt Hochkaron a felvonók már nem üzemelnek, így a Hegy csak a versenyzőké lesz.
A verseny rendezője a Tengerszem Túrabolt és a Magyar Síalpin és Túrasí Sportegyesület.

További részletek, nevezés és versenykiírás: http://www.sialpin.hu/rally/
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »