Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

35. Magyar Síalpin Rally lesz Hochkaron

2019.02.26. 2019.04.08. sielok.hu | frissítve: 2019.04.08.

A 2019-es szezonban immáron 35. alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi túrasíelő közösség legnagyobb éves eseménye, az 1984 óta minden évben megrendezésre kerülő Csanádi Sándor Túrasí Verseny és Túrasíelő Találkozó, rövid nevén Magyar Síalpin Rally.

XXXV. Magyar Síalpinista Rally - 2019. április 14. - Hochkar

Az első Síalpin Rally-t 1984-ben az Alacsony-Tátrában rendezte meg a Budai Alpin Club (BAC). E klub vezetője ekkor Csanádi Sándor volt, aki 1985-ben egy balesetben a Himalájában életét vesztette, így a Rally róla kapta a nevét és többek között neki állít emléket.

A 2015-ben alapított Magyar Síalpin és Túrasí Sportegyesület a 2019-es évben az eddigi szervezőktől átveszi a főszervezői feladatokat azzal a kiemelt céllal, hogy a versenyt és találkozót modernebb formába öntse, azt hosszútávon akár nemzetközi eseménnyé emelje, így továbbvigye a sportág szeretetét és további lendületet adjon a magyarországi túrasí életnek.
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Ennek a modernizációnak a keretében az idei évtől a Rally egyetlen fordulós lesz és a megrendezéshez új helyszínt választottak. A lényeges szempontok között szerepelt, hogy a rendezvény Budapestről is gyorsan megközelíthető és hóbiztos legyen, a versenyzők és találkozóra érkezők biztonságára kiemelten lehessen ügyelni, a magyar túrasí és síelő közösség már ismerje és szeresse és valamilyen kötődésünk már legyen a helyszínhez. Így esett a szervezők választása Hochkarra.
A verseny útvonala Hochkaron
A verseny útvonala Hochkaron
Mivel több hazai túrasíelő is rajthoz áll Ausztria egyik legnagyobb alpesi triatlon versenyén a Hochkar Challenge-en, így adta magát az ötlet, hogy a triatlon versenyt követő napot célozzák meg, így minden résztvevőnek lehetősége van akár mindkét napon is rajthoz állni. A Rally ideje alatt Hochkaron a felvonók már nem üzemelnek, így a Hegy csak a versenyzőké lesz.
A verseny rendezője a Tengerszem Túrabolt és a Magyar Síalpin és Túrasí Sportegyesület.

További részletek, nevezés és versenykiírás: http://www.sialpin.hu/rally/
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.