Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar Challenge: a rendhagyó alpesi triatlon

2020.03.09. sielok.hu

2020. április 18-án, szombaton 10. alkalommal kerül megrendezésre a Hochkar Challenge elnevezésű alpesi triatlon a közeli síterepen. A résztvevőknek futásban, kerékpáron és végül síléceken kell bizonyítaniuk, összesen 1610 méter szintkülönbséget megtéve, természetesen felfelé!
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Az első versenyt 2010. április 25-én rendezték meg az alsó-ausztriai Göstlingben. Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend (2013-ban a síterep tulajdonos váltásakor elmaradt) ez a hagyományosnak nem mondható váltó verseny.
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
A helyszínről és a környezetről röviden: a magyarok körében nagyon kedvelt Hochkar síterepe és szűk környezete ad helyet a rendezvénynek. A felvonók már nem járnak, a szerpentin száraz, a sípályákon még vastag a hótakaró és az időjárás erősen tavaszias.
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger

A verseny három sportágból tevődik össze: terepfutás, kerékpározás és túrasí.

  • Terepfutás: a verseny ezzel a számmal kezdődik. Rajt a völgyben lévő fizetőkapu (600 m-en), az Alpenstrasse bejárata. Innen a szomszédos hegyoldalba három kört fut a mezőny, majd a rajt területre érkeznek vissza. Ez összesen 7 km futás 210 m szintemelkedéssel.

  • Kerékpár: a futás után a rajt területén mountainbike-ra cserélik a versenyzők a futócipőt, amelyre felpattanva kezdődhet a mintegy 9 km-es emelkedő (820 m szint). A kerékpár nyomvonal ugyan aszfalt, de nehezítésnek kötelező minimum 1.75-ös „rücskös” gumikkal szerelni a paripákat. A cél a a 4ülős Hochkarbahn völgyállomása.

  • Túrasí: A versenyzők a völgyállomásnál lecserélik a drótszamarat fókára és a Familienabfahrt vonalán elindulnak felfelé egészen a JoSchi Berghaushoz 1770 méter magasra. A csúcsról visszacsúsznak a völgyállomásra, majd egy másik útvonalon újra feltúráznak a JoSchi Berghaushoz. A teljes szakasz 6,5 km és 580 méter szintkülönbség.
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
Hochkar Challenge - Fotó: Ludwig Fahrnberger
A célban kellemes hüttehangulat várja a sok-sok elfáradt versenyzőt, hogy a fárasztó nap után napsütésben pihenjék ki az alpesi triatlon okozta fáradalmaikat!

Egy szó mint száz, mindenkinek ajánljuk ezt a télzáró eseményt, akik egy kis különlegességre vágynak a síszezon és a nyári aktivitások közötti napsütéses tavaszi napokban.

A táv teljesíthető egyéniben és 3-as váltóban is. Tipp: akik egy kicsit sportosabb életmódot folytatnak, induljanak bátran egyéniben, de csapatot is lehet szervezni.

Szállások a környéken: Hochkar szállások
Információk a versenyről: www.hochkarchallenge.at
KOMMENTEK
bouquetk | 2020.03.09. 14:29
Nem hinném, hogy megtartják.
Admin Ivett | 2020.03.11. 09:29
Amint friss híreket kapunk az esetleges lemondásokról, közzétesszük azokat!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.