Menü ≡

Hochkar Challenge: a rendhagyó alpesi triatlon

2020.03.09. | Szerző: sielok.hu
2020. április 18-án, szombaton 10. alkalommal kerül megrendezésre a Hochkar Challenge elnevezésű alpesi triatlon a közeli síterepen. A résztvevőknek futásban, kerékpáron és végül síléceken kell bizonyítaniuk, összesen 1610 méter szintkülönbséget megtéve, természetesen felfelé!
h i r d e t é s
Az első versenyt 2010. április 25-én rendezték meg az alsó-ausztriai Göstlingben. Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend (2013-ban a síterep tulajdonos váltásakor elmaradt) ez a hagyományosnak nem mondható váltó verseny.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A helyszínről és a környezetről röviden: a magyarok körében nagyon kedvelt Hochkar síterepe és szűk környezete ad helyet a rendezvénynek. A felvonók már nem járnak, a szerpentin száraz, a sípályákon még vastag a hótakaró és az időjárás erősen tavaszias.

A verseny három sportágból tevődik össze: terepfutás, kerékpározás és túrasí.

  • Terepfutás: a verseny ezzel a számmal kezdődik. Rajt a völgyben lévő fizetőkapu (600 m-en), az Alpenstrasse bejárata. Innen a szomszédos hegyoldalba három kört fut a mezőny, majd a rajt területre érkeznek vissza. Ez összesen 7 km futás 210 m szintemelkedéssel.

  • Kerékpár: a futás után a rajt területén mountainbike-ra cserélik a versenyzők a futócipőt, amelyre felpattanva kezdődhet a mintegy 9 km-es emelkedő (820 m szint). A kerékpár nyomvonal ugyan aszfalt, de nehezítésnek kötelező minimum 1.75-ös „rücskös” gumikkal szerelni a paripákat. A cél a a 4ülős Hochkarbahn völgyállomása.

  • Túrasí: A versenyzők a völgyállomásnál lecserélik a drótszamarat fókára és a Familienabfahrt vonalán elindulnak felfelé egészen a JoSchi Berghaushoz 1770 méter magasra. A csúcsról visszacsúsznak a völgyállomásra, majd egy másik útvonalon újra feltúráznak a JoSchi Berghaushoz. A teljes szakasz 6,5 km és 580 méter szintkülönbség.
A célban kellemes hüttehangulat várja a sok-sok elfáradt versenyzőt, hogy a fárasztó nap után napsütésben pihenjék ki az alpesi triatlon okozta fáradalmaikat!

Egy szó mint száz, mindenkinek ajánljuk ezt a télzáró eseményt, akik egy kis különlegességre vágynak a síszezon és a nyári aktivitások közötti napsütéses tavaszi napokban.

A táv teljesíthető egyéniben és 3-as váltóban is. Tipp: akik egy kicsit sportosabb életmódot folytatnak, induljanak bátran egyéniben, de csapatot is lehet szervezni.

Szállások a környéken: Hochkar szállások
Információk a versenyről: www.hochkarchallenge.at
2020.03.09. 14:29:30 bouquetk
Nem hinném, hogy megtartják.
2020.03.11. 09:29:41 Admin Ivett
Amint friss híreket kapunk az esetleges lemondásokról, közzétesszük azokat!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »