Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Adventi vásárok, karácsonyvárás Stájerországban, Mariazelltől Grazig

2024.10.25. sielok.hu

Idén öt hétvégén át, 2024. november 21-től a negyedik adventi hétvégéig tart a Mariazelli Advent, Ausztria legnagyobb hagyományőrző adventi vására. A bazilikában meghitt hangulatú koncerteket tartanak, emellett tárlatvezetések és még egy lámpás túra is szerepel a programok között.
Advent am Talbach, Schladming | Fotó: Martin Huber
Advent am Talbach, Schladming | Fotó: Martin Huber
A „Schladminger Bergweihnacht”, vagyis a Schladmingi hegyi karácsony 2024. november 22-től december 24-ig tart és az adventi időszakot öleli fel. A látogatók számos különleges eseményre számíthatnak, ilyen például az „Advent am Talbach”, az „Adventi varázslat a szurdokban” és a betlehemi jászol kiállítások. Schladmingban a fehér templom mögött kell keresni a helyszínt.

Stájerország fővárosában, Grazban összesen 16 adventi vásárt tartanak – így az eddig is gazdag kínálat még tovább bővül, mégpedig a Karmeliterplatzon található adventi vásárral, ahol 20 darab, vörösfenyőből készített faházikó, valamint ünnepi fényár és dekoráció várja a látogatókat. A Nikolaiplatzon található Grieskindlmarkt idén az első zöld adventi vásár. Idén egy új jótékonysági koncepciót is bevezettek: minden olyan adventi vásárnak, amely 10-nél több standdal rendelkezik, ingyenesen kell egy standot biztosítania egy jótékonysági szervezetnek. A 2024-es adventi időszakban nyolc ilyen adventi vásár lesz: Hauptplatz, Färberplatz, Eisernes Tor, Mehlplatz, Mariahilferplatz, Karmeliterplatz, Franziskanerviertel és Tummelplatz.

Adventkor Graz környéke is csillogó és ragyogó: a látogatók Graztól néhány kilométerre északra elmerülhetnek az ünnepi fényárban úszó Frohnleiten megkapó sziluettjében. A Murhof Golf Club területén található Lumagica fényparkban idén az egész család képzeletbeli „időutazásra” indulhat egy egyedülállóan megvilágított, elbűvölő természeti környezetben található csillogó csodavilágba. A stübingi Osztrák Szabadtéri Múzeumban a Tannengraß und Lebzeltstern hagyományőrző esemény keretén belül úgy élhetjük meg az adventet, mint egykoron.
Karácsonyi vásár Fürstenfeldben | Fotó: Fürstenfeld BROBOTERS
Karácsonyi vásár Fürstenfeldben | Fotó: Fürstenfeld BROBOTERS
A Gartenhotel Kloepferkellerben található Eibiswald karácsonyi csodavilág igazán egyedülálló. Immár a Zwanzleitner és Michelitsch családok ötödik generációja vezeti a szállodát és télen egy kisebb csodát hoznak itt létre. Minden évben nagy lelkesedéssel és számtalan munkaórával egy karácsonyi csodavilágot alkotnak. A padlásról származó régi bútorokat leporolják és egy hangulatos karácsonyi falut alakítanak ki. Az idilli, romantikus világítás feldobja a téli estéket, egy pohár fűszeres puncs pedig felmelegíti a testünket és lelkünket. Szinte kézzel fogható a lelkesedés, a szeretet és a szenvedély, amivel létrehozzák ezt a csodavilágot.
Karácsonyi csodavilág - Gartenhotel Kloepferkeller, Eibiswald | Fotó: Familie Zwanzleitner
Karácsonyi csodavilág - Gartenhotel Kloepferkeller, Eibiswald | Fotó: Familie Zwanzleitner
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.