Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly kiváló hóviszonyokkal várja a magyar síelőket

2023.01.31. (x) szponzorált cikk, sielok.hu

Az elmúlt hetekben nagyon sok hó hullott a szlovák hegyekben, ezekből bőven jutott Donovaly síterepére is. Érdemes most elindulni síelni a magyarok körében is népszerű, a határtól nem messze található síterepre, hiszen most a szezon legjobb hóviszonyaival és pályáival várnak!
Donovaly januárban: nagyszerű hóviszonyok!
Donovaly januárban: nagyszerű hóviszonyok!
Sokak szerint az első csúszásokra, a síelés megtanulására Donovaly az egyik legalkalmasabb síterep egész Szlovákiában. Valóban, különböző nehézségű pályákon haladhatunk előre síelésünk fejlődésében. Azonban a síterep széles, karbantartott, hóágyúzott pályákat kínál nemcsak a kezdőknek, hanem a haladóknak is.

Donovaly hagyományosan a magyar síelők egyik legfontosabb szlovákiai síterepe. Könnyen megközelíthető, akár egynapos síelésre is. Szállást nem nehéz találni a különböző igényeknek megfelelően. Síelés után, hazafelé, sokan állnak meg a környék ismert vendéglőiben, hogy egy helyi specialitás elfogyasztásával búcsúzzanak el a pályáktól a következő viszontlátásig.

Az idén minden síterepen megdrágult a síelés. Donovalyban a szlovákiai infláció alatt emelkednek a bérletárak, de a síközpont többi szolgáltatását a tavalyi árakon kínálja. Napijegyeknél és bérleteknél ne várjunk a vásárlással a csúszás előtti utolsó pillanatig. Elővételben, az interneten vásárolva akár több euróval is olcsóbb lehet a napijegy főszezonban.
Donovaly: ajánlatok az idei szezonban
Az idei szezonban is maradnak a korábban népszerű szolgáltatások, amelyekből a fenti videóban is láthatunk ízelítőt. Tavaly népszerűvé vált a "Fresh Track", amikor szombat reggelente már hét órától a frissen előkészített pályákon, tömeg nélkül lehet húzni az íveket. Ilyenkor még a többi síelő még csak készül a napra, de mi mindenki előtt birtokba vehetjük a pályákat. A kétórás síelést egy kiadós reggeli zárja a pálya melletti Husky bárban.
Frissen előkészített pályák kora reggel (Kép: Marek Hajkovsky / DONOVALY Park Snow)
Frissen előkészített pályák kora reggel (Kép: Marek Hajkovsky / DONOVALY Park Snow)
Más síterepekhez hasonlóan itt is kiderülhet, hogy ki a leggyorsabb a társaságban. A Zahradiste oldalon kapukkal tűzött versenypályát (Race Track) alakítottak ki, ahol a célban az időnket is megtudhatjuk.

Donovaly azokat is várja, akik nem csak a hegyoldal pályáin akarnak lecsúszni. Egyre népszerűbb a sífutás, főszezonban 25 kilométernyi karbantartott pálya várja ennek az egészséges sportnak a hódolóit. A mostani hatalmas havazások után hatalmas élmény a mozgás a csodálatos téli tájban.
Sífutás és a sítúrázás a környék hegyeiben
Sífutás és a sítúrázás a környék hegyeiben
Ha mégis maradunk a meredekebb lejtőknél, de lécek nélkül, akkor az idén bérelhető a Snooc Ski. A legegyszerűbb megnézni a lenti videót, hogyan is lehet csúszni ezzel az alkalmatossággal. Az eszközt az esti síelés alatt lehet bérelni, bizonyos bérleti díjak már tartalmazzák a felvonó használati díját is. Arra figyeljünk, hogy biztonsági okokból síbakancsban nem használható.
Snooc Ski: esténkét bérelhető
Ha már esti síelés, akkor említsük meg, hogy az idén is két kilométer kivilágított pályán lehet csúszni a Zahradiste oldalon, a négyszemélyes ülőlift mellett. A hegyoldalt este 8-ig nyitják ki, péntekenként pedig este kilencig. Szintén péntekenként apres ski bulival lehet zárni a napot az esti síeléssel együtt.

Ahogy a legelején írtuk, most nagyszerű körülmények között lehet síelni vagy sífutni. Igazán vétek lenne elmulasztani ezt az alkalmat. Annál is inkább mert még kevesebben vannak a pályákon. A szlovákiai iskolai síszünet február 20-tól kezdődik, akkor már várhatóan többen lesznek, de addig miénk a pálya!

Szezonbérlet

Már most érdemes a következő szezonra gondolni! Tavaly októberben kezdték meg a szezonbérletek árusítását, akkor 199 eurós árral. Az ár a szezonkezdethez közeledve folyamatosan emelkedik. Az elővételben vett szezonbérlet már 6 nap után már behozza az árát.

Sőt! Még hamarabb, ha azt is beleszámoljuk, hogy az esti síelésre is érvényes. Az pedig már külön előny, hogy a síbérlettel egész nyáron lehet lanovkázni a Nova Holá oldalon. Ezen felül, a szezonbérlettel rendelkezők részére ingyenes a parkolás és a síterep vendéglőiben 15%-os kedvezménnyel fogyaszthatják a helyi specialitásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.