Donovaly márciusban is igazi téli élményeket kínál

2023.02.27. (x)

Donovaly a szezon legjobb hóviszonyaival várja a magyar síelőket a napokban és ez még valószínűleg a közeljövőben is kitart, hiszen az időjárási előrejelzések biztatóan alakulnak: marad a hideg idő és újabb havazások frissítek fel a pályákat. Most érdemes elindulni!
Kép: Marek Hajkovsky foto DONOVALY Park Snow
A magyar-szlovák határtól két órára található Donovaly mindig is a hazai síelők egyik kedvencének számított. Közelsége és kínálata miatt sokan csak ránéznek az időjárásjelentésre, a hójelentésre és a nyitvatartó pályák listájára és már el is dőlt, hová mennek síelni.
Körbár terasszal | Kép: Roman Milan
A március elejei síelés mellett most több indok is szól. A pályainformációk szerint tökéletesek a hóviszonyok és az összes pálya üzemel a síterepen. Ezen felül a sífutópályákat is rendszeresen karbantartják. Ha ez nem lenne elég, akkor nézzünk egy pillantást az árakra is. Mostantól már kedvezőbb árakon lehet síbérlethez és szállásokhoz hozzájutni.
Túrasízés friss havon | Kép: Roman Milan
A tavasz első hónapjában is üzemelnek az egész szezonban megszokott szolgáltatások. Vagyis van még bőven hó a Riders Parkban a trükkök gyakorlására, még nem szerelték le a stopperórát a versenypályáról, ahol lemérhetjük ki csúszik le leggyorsabban a társaságból.

Az igazi síelőt le sem lehet zavarni a sípályáról. A kivilágított pályák azokat várják, akik még a sötétben is csúsznának, vagy akiknek a számos napi élmény mellett síelésre már csak estére marad idejük. Az esti élet nemcsak a pályákon erős mostanában, hanem a bárokban is. Egyre több rendezvény és koncert szórakoztatja a nap végén lazulásra vágyó síelőket.
Buli síelés után | Kép: Marek Hajkovsky foto DONOVALY Park Snow
Szombat reggelenként továbbra is sláger a FRESH Track, amikor órákkal a tömeg előtt, még érintetlen pályákon lehet zavartalanul élvezni a síelés örömeit. A kora reggeli síelést egy kiadós reggeli zárja a pálya melletti vendéglőben, ahonnan láthatjuk, hogy a többiek az első csúszásukhoz készülődnek.
Síelés a Nova Hola sípályán, háttérben a kombi felvonó (ülős és kabinos) Kép: Marek Hajkovsky foto DONOVALY Park Snow
Ha valaki nem síel, de nem akar itthon maradni, amíg a baráti társaság a lejtőket hódítja meg, nekik sem kell unatkozniuk a síterepen. A sífutás kipróbálásához nem kell korábbi tapasztalat. De akár túrázni is lehet, nagy hóban például hótalpakon, a közeli hegyekben. A tavaszias tél sokakat el tud varázsolni. A D vitaminban gazdag napsütés, a frissítő szél, a téli világ és a csodálatos kilátás egészen egyszerű érvek amellett, hogy miért érdemes tél végén az itteni hegyekben feltöltődni.
Tavaszi hangulat a sípályán | Kép: Marek Hajkovsky foto DONOVALY Park Snow
Ezek után nem is olyan bonyolult a kérdés: élni a mostani kedvező lehetőséggel vagy hosszú hónapokat várni, amíg decemberben ismét beköszönt a tél?
Donovaly: élmények egész télen, nem csak síelőknek!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.