Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ez a tíz legjobb ázsiai síközpont a CNN szerint

2017.09.01. 2020.09.20. CNM | frissítve: 2020.09.20.

A legnagyobb és egyben legnépesebb kontinens régóta foglalkoztatja az utazókat, legyen szó akár a különleges kultúrájáról, akár az aktív kikapcsolódásról. Ázsia hófedte csúcsai is legalább olyan vonzó alternatívát jelentenek, mint európai vagy amerikai társai, így hát megnéztük, mit javasol a CNN, ha nem akarjuk kevéssel beérni, és a legjobb tíz ázsiai síközpontot szeretnénk meglátogatni.
Síelés Japánban | Fotó: Maugler
Talán a magyar síelő tömegeknek nem az ázsiai hegyek az elsődleges célpontok, de a járványhelyzet miatt a közkedvelt desztinációk, mint Ausztria vagy Franciaország is kiesnek. És ha már csak fejben ereszthetjük meg a lejtőn, akkor eresszük el az ázsiai hendikep nehézségeit, mint a hihetetlen távolság és a magas ár, és nézzük, milyen lenne!

Appi Kogen, Tohoku, Japán

Appi Kogen, vagy, ahogy a törzsvendégek hívják, Appi, 282 hektár síterülettel és 21 sípályával rendelkezik. Közülük sok főszezonban is friss hószőnyeggel borított, így akár a tapasztalt sízők, akik a Nishi Mori meredek lejtőin száguldozhatnak, akár a gyerekek, akik a Yamabaton ereszkedhetnek le, megtalálják a számításaikat. De ezen kívül is számtalan kikapcsolódási lehetőség akad Japán egyik kedvenc rendszerén, például meglátogathatunk egy tejfarmot, ahol rögtön meg is kóstolhatjuk a helyi fagylaltot és sajtokat, vagy részt vehetünk motoros és szánkós tanfolyamokon, a kisebbekkel pedig felkereshetjük a Spongyabob Gyerekparkot is.

Niseko, Hokkaido, Japán

A Szibériából érkező viharoknak köszönhetően Niseko a világ leghavasabb üdülőhelyei közé tartozik, ráadásul abban is különlegesnek számít, hogy egyike azon síterepeknek Japánban, ahol pezsgő az éjszakai élet, nem is csoda, ha az egyik legnépszerűbb síterepnek számít a szigetországban. Niseko négy különálló, de egymással összeköttetésben lévő sípályával rendelkezik, és egy síbérlettel elérhető mind a 2191 hektár. A négy üdülőhely közül a Niseko Hirafu a legnagyobb, amely két szórakoztatóparkkal, és számos egyéb kikapcsolódási lehetőséggel várja vendégeit.
Niseko síterepe | Fotó: Maugler
Niseko síterepe | Fotó: Maugler

Rusutsu, Hokkaido, Japán

A Rusutsu síközpont alig egy kőhajításnyira található Hokkaido prefektúra székhelyétől, Szapporótól. Japán egyik legvastagabb és legszárazabb havával borított 42 km-es területen 37 pálya található, egyik legfőbb látványossága mégsem ez, hanem az ezüst nyírfaerdeje, amelyben futni páratlan élményt jelent. A lejtőkön túli kikapcsolódásra vágyók választhatnak kutyaszánkózást, lovaglást, de az extrém sportok kedvelő akár raftingolhatnak is, az ügyes kezűek pedig igénybe vehetik az üdülőhely főző- és kézműves tanfolyamait.

Alpensia Resort, Pyeongchang, Dél-Korea

A 2018-as téli olimpiai miatt Szöul évek óta építette a síterepeket, hogy méltó házigazdája legyen a játékoknak. A CNN választása nem is eshetett volna jobb üdülőhelyre, mint a phyeongchang-i Alpensia Resort. A 4,9 négyzetkilométeres területet lefedő üdülőhely az Odaesan Nemzeti Park és a Samyang Ranch közelében található, és 2009-ben készült el ma is látható formájában, sportparkjában sífutó- és biatlonpályák, valamint két nemzetközi színvonalú síugrópálya található. A 160 méter magas síugrótoronyból csodálatos kilátás nyílik Daegwallyeong tetejére.
Alpensia Síugró Központ | Fotó: pyeongchang2018.com
Alpensia Síugró Központ | Fotó: pyeongchang2018.com

Yongpyong, Gangwon-do, Dél-Korea

A Yongpyong sípálya Dél-Korea legrégebbi és egyik legnépszerűbb síterepe – nemcsak a kiváló síelési élmény miatt, hanem azért is, mert itt forgatták a Winter Sonatát, amely az ország legkedveltebb televíziós drámasorozata. Yongpyong 1620 hektárnyi sítereppel rendelkezik, amely 31 jól karbantartott pályára oszlik. Az 5,6 kilométeres Szivárvány Paradicsom elnevezésű táv az idelátogató síelők és snowboardosok egyik kedvence. A lejtőkön kívül bebarangolhatjuk a már említett szappanopera forgatási helyszíneit, vagy igénybe vehetjük a meleg vizű forrásokkal rendelkező vízi parkot is.

Jisan Forest Resort, Icheon, Dél-Korea

A Jisan Forest Resort mindössze 40 perces autóútra fekszik Szöultól, ami azt jelenti, hogy a városlakók valószínűleg gyorsabban érik el az itteni hómezőket, mint a munkahelyüket. Szakértők szerint Jisan síterepei a haladó síelők számára túl könnyűek, de a kezdő és középhaladók számára pompás élményt ígér tíz lejtőjével, köztük a leghosszabb, 1,5 kilométeres távjával. Maga a Jisan Forest Resort két pályával rendelkezik, amelyek december 23-tól február 12-ig éjfél után is nyitva tartanak. Az üdülőhely egy kőhajításnyira található a Hanteo Pony Farmtól, ahol a legkisebbek barátkozhatnak össze négylábú kedvenceikkel, de akár a kertművelés rejtelmeibe is bepillanthatnak.

Gulmarg, Kasmír, India

A brit gyarmatosítók által már a 19. században is igen kedvelt Gulmarg település manapság már egy világszínvonalú síközpont, amely friss és könnyű hótakaróját a Himalájáról nyeri. Az üdülőhely leghíresebb látványossága az úgynevezett Gulmarg Gondola, amely nem más, mint a világ legmagasabban (3979 méteren) elhelyezkedő sífelvonója. Az igazán bátrak akár a legfelsőbb állomásról is indulhatnak, a nagy kihívásokkal teli lesiklásra a koronát pedig a háttérben a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsának, a Nanga Parbatnak a látványa teszi fel.
Gulmarg Gondola - a világ legmagasabban (3979 m) fekvő liftje | Fotó: Gulmarg Gondola FB oldala
Gulmarg Gondola - a világ legmagasabban (3979 m) fekvő liftje | Fotó: Gulmarg Gondola FB oldala

Alshan, Mongólia, Kína

Az Alshan alpesi síközpontban a rendszeres, napi havazás biztosítja, hogy a lejtők folyamatosan vastag hóval borítottak legyenek. Az üdülőhely hegyekkel és erdővel körülvett területen található, és nagy részét a kínai nemzeti sícsapat használja, de az enyhébb lejtői a nagyközönség számára is nyitottak. A nem professzionális alpesi és sífutópályák 10 km-esek, összesen 5,5 négyzetkilométeren terülnek el.

A CNN két további sípályát is javasol egyfajta alternatívaként, ezek egyike a Yabuli (Heilongjiang, Kína), amelynek sípályái nagyjából 30 kilométert tesznek ki, a másik pedig Nanshan sífalu, amely 30 perces autóútra fekszik Pekingtől, és remek lehetőség azok számára, akik szívesen hagyják maguk mögött a főváros zsúfoltságát.
Nanshan síterepe 21 pályával rendelkezik | Fotó: nanshanski.com
Nanshan síterepe 21 pályával rendelkezik | Fotó: nanshanski.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.