Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Iglu falvak Svájcban

2007.03.01. sielok.hu

Iglu falvak Svájcban Aki igazán trendi szálláshelyet keres, az az interneten most akár egy iglu-szállodában is foglalhat magának szobát. Már négy svájci síközpont kínál igluban szállás lehetőséget a kalandvágyóknak.
A Grindelwald iglu-falu a Jungfrau régióban, a híres Eigernordwand lábánál található, az Engelberg iglu-falu a Trübsee körüli vadregényes táj kellős közepén fekszik, a Zermatt iglu-falu pedig a Matterhorn közvetlen közelében várja a vendégeket. Az ország legismertebb "hószállodája" sem hiányozhat természetesen a listáról: a Scoul iglu-falu Unterengadinban található és lélegzetelállító hegyi panorámával csábítja a vendégeket felüdülésre. A szerelmes párok számára itt romantika-igluk is rendelkezésre állnak.

Ez garantáltan a feledhetetlen élmények közé tartozik majd: miközben odakint ragyognak a csillagok, az igluban +2°C uralkodik és a csend mindent körülvesz, a vendégek egy meleg, puha báránybundába burkolózva merülhetnek álomba. Körös-körül a fejedelmi hegyek és hófehér téli táj. A legjobb az egészben: az első napsugarakkal együtt mindjárt indulhatunk is a sípályákra. ugyanis az iglufalu a síterület kellős közepén található.

Hóra, egy hófűrészre és sok-sok motivációra volt szükség ennek a különleges vállalkozásnak az elindításához. Ehhez jött később egy bázistábor felállításának az ötlete, amely ideális szálláslehetőség, hogy napfelkeltekor gyorsabban és könnyebben elérhető legyen a hegycsúcs. Így keletkezett az első iglufalu Scuolban. Időközben már Engelbergben, Gstaadban és Zermattban is találhatóak hóból készült kunyhók. A szolgáltatást nagymértékben tökéletesítették, valamint a kínálatot is az egyre növekvő vendégkör igényeihez igazították.

Valamennyi iglut minden évben újra fel kell építeni. A munkálatok már novemberben megkezdődnek és karácsonyra készülnek el a jeges szálláshelyek. Az építőknek bizony meg kell ragadniuk a munka végét, ugyanis mintegy 3000 tonnányi hóból kell kivágniuk az egyforma blokkokat, majd a rómaiak hídépítési technikájának megfelelően összeilleszteniük azokat. Annak érdekében, hogy az igluk stabilak maradjanak, és a napon se olvadjanak meg, több réteg hóval védik őket.

Az iglufaluban töltött éjszaka egyedülálló lehetőséget kínál, hogy bepillantsunk az eszkimók sajátos világába. Szerencsére senkit sem zavar, hogy a standard ételek közé nem a hal, hanem a fondü tartozik. Nagy sikere van a vendégek körében a forró gyógynövényes teának is, amelyet reggel a hálózsákban fekve kapnak meg, illetve a puncsnak és a forralt bornak is, amelyet elalvás előtt fogyaszthatnak.

Zuhanyzó ugyan nincs az iglufaluban, azonban szaunát találhatunk. A létesítmény két átalakított lakókocsiból áll - az egyik öltözőként szolgál, míg a másikban található az izzasztókamra. A szauna utáni lehűlésről a szabadban minden mennyiségben megtalálható hó gondoskodik.

A vendégek különböző szállásformák közül válogathatnak: a kis csoportok számára ideális standard modellektől (kb. 13.000 Ft személyenként) a kétszemélyes iglun át (kb. 25.000 Ft) a romantikus iglulakosztályig (kb. 50.000 Ft) terjed a széles választék. Az iglulakosztály többek között egy különálló, művészi kivitelezésű jég WC-vel, valamint egy saját pezsgőfürdővel is rendelkezik. Az ár minden esetben magában foglalja a felszereléseket, a kíséretet az iglufaluhoz, valamint a kiadós félpanziós ellátást és az alkoholmentes italokat.

További információk: Iglu-Dorf GmbH, CH-6362 Stansstad, Tel.: 00 41 41 6122728, E-mail: info@iglu-dorf.com , Internet: www.iglu-dorf.com

Iglu bár 2000 m-en a Jungfrau régióban
Iglu bár 2000 m-en a Jungfrau régióban
Esküvőt is tartottak már itt. (fotó: sielok.hu)
Esküvőt is tartottak már itt. (fotó: sielok.hu)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.