Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés vagy wellness? Roglán mindkettő!

2023.01.25. Rogla | Unitur, sielok.hu

A Pohorje-hegység két büszkesége, Rogla síterepe és a Terme Zreče wellnessfürdő igazi szlovén módon ötvözi a síparadicsom és a luxus termálfürdő hangulatát.
Havas táj és remek pályák
Havas táj és remek pályák
Nagyon kevés olyan hely van a világon, ahol a természet egymáshoz ilyen közel mutatja meg csodáit. Csak négy órára Budapesttől, a szlovéniai Pohorje-hegységben a síterep és a wellnessfürdő tökéletesen kiegészítik a vendégek igényeit. Legyen szó síelésről, szánkózásról, hótalpas túrákról, vagy bármilyen havas élményről Roglán. És mit tesz ehhez hozzá a Zreče wellnessfürdő? Magát a teljes kényeztetést: termálmedencék, autentikus szaunavilág és wellness idill.

Egy tökéletes nap: síelés + wellness

Először is: síelés!

A Terme Zreče szállodáinak kényelmes ágyaiban eltöltött éjszaka után jöhet a kiadós reggeli a friss kávé illatával kísérve. Utána a kellemesen melegen tartott tárolóból kivesszük a síléceket, majd egy kb. 20 perces autózással megérkezünk Rogla síterepére. Vagy akár az ingyenes síbusszal egyből a sípályákhoz juthatunk. Aztán irány a frissen előkészített pályák, ahol élvezhetjük a csúszást. Közben pihenésként gyönyörködhetünk a havas tájban és a behavazott fenyvesekben. Rogla a síelés szentélye, több mint 200 ezer síelő érkezik ide minden télen.

Utána: wellness!

Amíg visszaérünk a szállodába, addig kissé felmelegszünk az úton. Utána irány a gyógyvíz, amely kimondottan jó hatással van a megfáradt izmaink ellazítására. Lelki nyugalmunkat a szaunavilágban találjuk meg, amely kialakításában a környék hangulatát idézi meg. Itt biztosan távozik az összes stressz és méreganyag belőlünk. Szauna után jöhet egy finom vacsora az Atrij étteremben, és lefekvés előtt egy különleges és pihentető masszázs.
A Terme Zreče termálfürdő télen is nyitva tartó kinti medencéi
A Terme Zreče termálfürdő télen is nyitva tartó kinti medencéi

Itt a gyerekek sosem unatkoznak!

Kizárt dolog, hogy itt a gyerekek unatkozzanak. Általában úgy kell kikönyörögni őket valamelyik medencéből. Ha nem fürdőzés, akkor szabadtéri programokban vezethetik le energiájukat. Séták és túrák a friss levegőn a tó körül, például a Srčkova tanösvényen. A síterepen gyermekpályák várják őket, külön számukra kiépített részen próbálhatják ki a telepített játékokat. Ha megunták a síelést, akkor irány a szánkózás.
Külön programok gyerekeknek
Külön programok gyerekeknek

Tudtad?

A Rogla és Planja szállodák mindössze 50 méterre találhatók a sípályától, a közelben pedig vendéglő, edzőterem és síszerviz működik. Tökéletes választás a kényelmes síelést keresőknek. A Rogla szállodát nemrég teljesen felújították.

Lombkorona Sétány

A Lombkorona Sétány a Pohorje-hegység erdőinek szívében, a Rogla-hegy tetején található. Az 1024 méter hosszú ösvény helyenként 24 méter magasan szeli át a sokszínű erdőt. A sok csoda közül talán a legtöbbet a 37 méter magas torony tetejéről lehet látni, szinte karnyújtásnyira a százéves fák között.
A Lombkorona Sétány  és a 37 méter magas torony
A Lombkorona Sétány és a 37 méter magas torony
További információ a www.rogla.eu és www.terme-zrece.eu oldalakon olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.