Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rogla: óriási fejlesztések a szlovén síterepeken

2022.11.15. Bata Attila

A következő (2023/24-es) szezon jelentős változásokat hoz a szlovén síterepeken. Az állam hatalmas összeggel támogatja a fejlesztéseket. Ennek első megállapodását a múlt héten írták alá a Roglát is üzemeltető Unitur céggel.
Már korábban írtunk róla, hogy a szlovén kormány 63 millió eurós támogatást nyújt 10 szlovén síterep fejlesztéséhez. A pénzt a síterepek hamarosan megkapják és az új lifteknek már üzemelniük kell a következő szezonban. Ennek a hatalmas fejlesztésnek az első kézzelfogható jelét a múlt héten tapasztalhattunk, amikor a szlovén minisztérium aláírta a szerződést Roglával.

A megállapodás szerint az állam 8 millió euróval járul hozzá az új lift 11 millió eurós költségeihez. Ebben az összegben a Mašinžaga Park néven futó többi fejlesztés is benne van, de az egésznek a leglátványosabb eleme egy új, hatszemélyes, fűthető ülésű, „buborékos” ülőlift megépítése, amely az 1980-ban épített (42 éves!) két csákányos liftet cseréli le. A síelők az eddigi 10 perc helyett kb. 4 perc alatt kényelmesebben juthatnak fel a hegytetőre.
Az új ülőlift a két régi csákányos helyén épül
Az új ülőlift a két régi csákányos helyén épül
A síterep az engedélyeket már megszerezte az építkezéshez, azonban a kivitelezőt és a szállítót még nem választották ki. Az építkezés a mostani szezon végén kezdődhet el, a tervezett átadás dátuma 2024 november vége.

A szlovén kormány bejelentette, hogy amint a programban szereplő többi síterep is beszerzi az építéshez szükséges engedélyeket, velük is szerződést kötnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Rogla & Gaber bungalók
Rogla & Gaber bungalók a 10-es ülőlift állomásától kb. 200 méterre találhatóak. 2+1 és 4+2 személyes, viszonylag kis alapterületű stúdiók és apartmanok, kedvező áron! Igény szerint étkezés kérhető a szomszédos hotelben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Vital csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Hotel Vital a Zreče termálfürdővel közös épületben, Rogla sípályáitól 16 km-re található, ahova ingyenes síbusszal lehet eljutni. Szolgáltatásai: étterem, konferenciaterem, gyermeksarok, internetsarok, szuvenírbolt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Villas Terme
A Villas Terme Roglától 16 km-re, a Zrece termálfürdő szomszédságában található, csendes, parkos környezetben. Apartmanok és szobák is foglalhatók. Étkezés és wellness szolgáltatások a szomszédos hotelben igénybe vehetők.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.