Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rogla: óriási fejlesztések a szlovén síterepeken

2022.11.15. Bata Attila

A következő (2023/24-es) szezon jelentős változásokat hoz a szlovén síterepeken. Az állam hatalmas összeggel támogatja a fejlesztéseket. Ennek első megállapodását a múlt héten írták alá a Roglát is üzemeltető Unitur céggel.
Már korábban írtunk róla, hogy a szlovén kormány 63 millió eurós támogatást nyújt 10 szlovén síterep fejlesztéséhez. A pénzt a síterepek hamarosan megkapják és az új lifteknek már üzemelniük kell a következő szezonban. Ennek a hatalmas fejlesztésnek az első kézzelfogható jelét a múlt héten tapasztalhattunk, amikor a szlovén minisztérium aláírta a szerződést Roglával.

A megállapodás szerint az állam 8 millió euróval járul hozzá az új lift 11 millió eurós költségeihez. Ebben az összegben a Mašinžaga Park néven futó többi fejlesztés is benne van, de az egésznek a leglátványosabb eleme egy új, hatszemélyes, fűthető ülésű, „buborékos” ülőlift megépítése, amely az 1980-ban épített (42 éves!) két csákányos liftet cseréli le. A síelők az eddigi 10 perc helyett kb. 4 perc alatt kényelmesebben juthatnak fel a hegytetőre.
Az új ülőlift a két régi csákányos helyén épül
Az új ülőlift a két régi csákányos helyén épül
A síterep az engedélyeket már megszerezte az építkezéshez, azonban a kivitelezőt és a szállítót még nem választották ki. Az építkezés a mostani szezon végén kezdődhet el, a tervezett átadás dátuma 2024 november vége.

A szlovén kormány bejelentette, hogy amint a programban szereplő többi síterep is beszerzi az építéshez szükséges engedélyeket, velük is szerződést kötnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Rogla Hotel csillagcsillagcsillagSuperior
A Rogla Hotel a 10-es számű ülőfelvonó állomásától 100 méterre található. 88 db kétágyas szoba fürdőszobával (zuhanyzóval és hajszárítóval), telefonnal, minibárral kábel tv-vel és internet csatlakozással. A szobák közül 15-höz erkély is tartozik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Villas Terme
A Villas Terme Roglától 16 km-re, a Zrece termálfürdő szomszédságában található, csendes, parkos környezetben. Apartmanok és szobák is foglalhatók. Étkezés és wellness szolgáltatások a szomszédos hotelben igénybe vehetők.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Reaktiv csillagcsillagcsillag
A hotel Zreče központjában található, Rogla síterepétől kb. 20 km-re. A vendégek reggelis vagy félpanziós ellátás közül választhatnak, egy kisebb wellness részleg is rendelkezésre áll finn és infraszaunával, pihenőágyakkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.