Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonkezdet Szlovéniában, néhány síterep már üzemel

2022.12.09. Bata Attila

Az elmúlt szezonban jelentősen emelkedett a szlovén síterepek népszerűsége a magyar síelők körében. Szétnéztünk, hogyan indul a szezon délnyugati szomszédunknál.
Vogel nyitás előtt
Vogel nyitás előtt
Két héttel ezelőtt furcsa dolgokat produkált a mediterrán ciklon a szlovén hegyekben. Az alacsonyabb Pohorje-hegységben 40-50 cm hó hullott, míg az általában havasabb és magasabb Júliai-Alpokban csak 10 cm a felső részeken. A hirtelen jött hómennyiséget Maribor-Pohorje síterepe kihasználta és megnyitotta a pályákat az Areh részen. A félméteres természetes hótakaró azóta 20 centiméteresre zsugorodott, de a pályákon a hóágyúk hizlalták a havat. Maribor-Pohorje a mostani hétvégén is nyitva tart.

A szintén pohorjei Kope síterepe is kinyitott az előző hétvégére, a mostanin pedig hivatalosan is megkezdik az idei szezont.
Kanin, webkamera két nappal ezelőtt
Kanin, webkamera két nappal ezelőtt
A Júliai-Alpok azóta szép lassan behozta a lemaradását a hómennyiségek tekintetében. Kanin síterepén ma reggel már 115 centimétert mutatott a mérce, itt a következő héten nyithatnak. A szlovén rész az idén ismét összekötött az olasz oldallal (Sella Nevea), ahol már néhány pálya ezen a hétvégén is üzemel.

Ugyanitt, Vogel síterepe ma reggel 53 cm természetes havat mért és itt is beindítják erre a hétvégére az első sílifteket.

A hegység harmadik síterepe, Krvavec 43 cm természetes hóval dicsekedhet, de itt még a hóágyúzás is engedélyezett. Hétvégére már néhány pályát kinyitnak, első hétvégén még a tavalyi árakon. A síterep főszezonban két euróval emelte a napijegyek árait tavalyhoz képest.
Krvavec nyitás előtt
Krvavec nyitás előtt
Rogla is erre a hétvégére tervezte a síszezon kezdetét, azonban a viharos időjárási előrelejzések miatt hétfőre, december 12-re halasztották.

Szlovéniában tehát, ha lassan is, de beindul a szezon. A következő héten újabb havazás és hidegfront érkezik, így a december 17-i hétvége javulást hozhat mind a nyitvatartó síterepek és az üzemelő pályák számában.

Szlovénia a következő szezonra jelentősen modernizálja síliftjeit. Kormányzati támogatásból 10 síterepen adnak át új felvonókat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.