Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas fejlesztés kezdődik a szlovén síterepeken

2022.03.03. 2022.03.06. Bata Attila | frissítve: 2022.03.06.

Az elmúlt évtizedben nem sok változott a szlovén síterepeken. A tulajdonosok saját erőből nem tudtak sokat fejleszteni, az állam pedig nem adott erre pénzt. Mostantól jelentős változás áll be, az állam támogatja az új síliftek építését.
Bovec-Kanin jövőre zárva az építkezések miatt
Bovec-Kanin jövőre zárva az építkezések miatt
Az egyik legjelentősebb fejlesztés a Bovec-Kanin síterepet érinti. Az olasz résszel összekötött síterepen közel két évig fognak dolgozni a tervek szerint. 

Bohinj mellett a Júliai-Alpok másik ismert síterepe, Vogel is megújul. Itt a régi, kétszemélyes Zadnji (7-es számú) ülőliftet cserélik egy kabinosra.

Szintén építkeznek a Júliai-Alpok harmadik síterepén, Kranjska Gorában. Itt most is zajlik és várjuk, hogy mikor készül el a Vitranc 2, négyszemélyes ülőlift. Hamarosan az alatta közlekedő, szintén négyszemélyes Vitranc 1 felvonót is felújítják.

Rogla síterepére egy hatszemélyes lift érkezik. A mostani Mašinžaga 1 és 2 -es felvonók helyére kerül a modernebb változat.

Maribor-Pohorjén, az Areh részen a Ruška csákányostól búcsúzunk, egy négyszemélyes ülőlift váltja ki elődét.

Goltén a Stari Stani húzólift helyén épül egy négyszemélyes ülőlift.

Stari Vrh síterepét kijelölték a szlovén síelők nemzeti síközpontjának. Itt a következő években szintén fejleszteni fognak, hogy a legjobb szlovén síelők jó körülmények között gyakorolhassanak.

Összefoglalva, nagy vonalakban, így néznek ki a tervek, amelyek igencsak komolynak mondhatók, főleg az elmúlt évek visszafogottabb fejlesztései után. Terveink szerint a következő szezonig az összes fejlesztésre visszatérünk és jelentkezünk a részletekkel.

Frissítés

Időközben a szlovén kormány 2 további fejlesztést jelentett be. Krvavecen a legmagasabb pontra (1971 m) közlekedő kétszemélyes ülőlift helyére egy hatszemélyest építenek. Kopén két négyszemélyes lift épülhet a Pahernik és Kopnik felvonók helyén, de nem teljesen a régi liftek nyomvonalán.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.