Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Felejthetetlen síélmények várnak Svájcban

2012.12.01. 2013.01.07. Biró Ágnes | frissítve: 2013.01.07.

Svájc világszerte a minőségi termékeiről, szolgáltatásairól híres. Nincs ez másképpen a síturizmus terén sem: legyen szó liftekről, pályakarbantartásról, szállodákról, éttermekről, vagy olyan alapvető szolgáltatásokról, mint síkölcsönzés: a svájciakban nem csalódhatunk.
Corvatsch
Corvatsch
Az ország népszerűségéhez természetesen hozzájárulnak a természeti adottságai is: gyönyörű táj, jó hóviszonyok és magas hegyek. 12 svájci síterep éri el 3000 méteres magasságot, többek között Zermatt, Saas-Fee, Corvatsh illetve St. Moritz, de nem egyedülálló itt a 2000 méter feletti szintkülönbség sem völgy- és hegyállomás között! Egyértelműen Svájc tartja a rekordot Európában a síterepek átlagmagasságában. De Svájcban található az Alpok leghosszabb, 15 km-es sípályája is, a szánkó szerelmeseit pedig több, mint 150 hivatalos pálya várja, összesen 600 km hosszan. Les Portes du Soleil síterepe, mely a francia határon található rendelkezik Európában a legtöbb pályakilométerrel. Több, mint feleannyival, mint amilyen messze van Budapesttől! Összesen 650 km-es pályarendszer fogadja azokat az ide érkezőket, akik megteszik az 1240 km-es távot a magyar fővárosból.

Svájc délnyugati régióját, Wallist, maguk a svájciak is csak az ország legjobb részeként emlegetik. Ezt erősíti meg az "Alpok legjobb síterepei" szavazás eredménye is, hiszen a TOP5 síterepből 3 található itt: Zermatt, Saas-Fee és Aletsch. Ráadásul a zermatti terepen idén debütál egy új, szuperfekete pálya, 59-es jelzéssel, melynek 750 méteren keresztül 65%-os a meredeksége!

A magyar síelők számára igen csábító lehet Davos Klosters síterepe, ugyanis ez található legközelebb hozzánk, és igen tekintélyesnek mondható, 260 km-es pályarendszerrel várja a boardosokat és a síelőket, sőt, a sífutáshoz is 110 km-nyi pálya áll rendelkezésre. Egyébként ez Európa legmagasabban fekvő városa, nem véletlenül létesült itt egy tüdőszanatórium is, köszönhetően a település kiemelkedően jó hatású egészséges mikroklímájának.

Saas-Fee a kisgyerekes családoknak kedvez egy rendkívüli ajánlattal: 2012. január 14-18. és 21-25. között minden óvodáskorú gyermek síelését a síterep állja! A 2007-ben vagy később született gyerkőcök ingyen kapják a síbérletet, a sífelszerelést, a síoktatást, sőt, az ebédet is!
Saas-Fee
Saas-Fee
Zürichtől délre található a gyönyörű Vierwaldstättersee régió, ahol több kisebb-nagyobb síterep is található, többek között Stoos és Klewenalp-Stockhütte. Stoos pályái között találunk igazán technikásakat is, hiszen 2010-ben itt rendezték meg az országos bajnokságukat a svájciak, de a szerényebb tudással rendelkezők és teljesen kezdők is találnak megfelelő lejtőket.

A régió üdülőkártyája, a Luzern SnowCard rengeteg kedvezményhez juttatja a vendégeket. Napközben érdemes kihasználni a téli sportokra érvényes akcióit, míg esténként válogathatunk a kulináris élmények, zenés programok vagy éppen a bevásárló ajánlatok közül!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.