Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Klewenalp - Stockhütte Svájc

Síterep adatok
Magasság
1200 - 2001 m
Szintkülönbség
801 m
Sípályák hossza
40 km
Liftek száma
14
9
3
1
1
15 km
25 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1047 km, 10 óra 28 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 51 CHF    Gyerek napijegy: 25 CHF
Régióbérlet: Schneepass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
9°C
16°C
1°C
11°C
5°C
15°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Klewenalp - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Klewenalp a Vierwaldstättersee partján fekvő Beckenried városka felett 1600 méteres magasságban fekvő üdülőfalu 2200-2400 méteres hegycsúcsok ölelésében, az amőbaszerű Vierwaldstättersee felett a Rigi hegycsúcsával szemközt.

A síterep Budapesttől 1050, Luzerntől 20, Zürichtől 70 km-re fekszik. Megközelítése autóval érkezők esetében Luzern irányából a 2-es úton a legegyszerűbb. A síterepre való feljutás két irányból lehetséges: 1.) Beckenriedből felvonóval Klewenalpra, 2.) Emmettenből godolával Stockhüttéhez. Mindkét kiindulási helyiségből parkolók várják az autóval érkezőket. Tömegközlekedők busszal, korán kelők Luzern felől akár hajóval is kényelmesen elérhetik Beckenriedet avagy Emmettent.

A síterep a hóviszonyoktól függően december közepétől március végéig várja a sportolni vágyókat. Mivel a pályák csodaszép környezetben húzódnak, ezért minden tudásszintű síelő részére élvezetes síterep. A síterep alapvetően 3, egymással összeköttetésben álló részre tagolható a következő gócpontokkal: 1.) Klewenalp, 2.) Chälen, 3.) Stockhütte. Egyértelmű központ Klewenalp 1600 méteres magasságban, ahová a Stollenről (1677 m) és a Klewenstockról (1747 m) futnak le a piros pályák egy könnyedebb kék pályával. Ugyancsak Klewenalp nyújt kiváló gyakorlási lehetőséget tanulni vágyó kezdők és gyerekek részére: 3 tanulópályácska várja tárcsás sílifttel a kezdőket, és a síoktatások is elsősorban itt zajlanak. Klewenalpról kék pályán csúszhatunk el Tannibüel ülőliftjéhez, amely a síterep topjának számító pályák tetejére, a Chälenre (1938 m) visz fel. Innen két (egy piros és egy kék) meseszép és váltzozatos pályán síelhetünk vissza Tannibüelre, illetve a síterep harmadik gócpontjának számító Stockhütte környéki kék pályákhoz. Utóbbi három könnyedebb kék pályát kínál Twäregg (1500 m) és Stockhütte között. Stockhüttén ugyancsak van egy kicsiknek létrehozott tanulóterep pónilifttel. A síterepet a középnehézségű piros pályák dominálják (25 km), amelyek mellett számos könnyebb kék pálya is található (15 km). Az előkészített pályák mellett, elsősorban a Chälen alatt elterülő hegyoldalakban lehet saját felelősségre off-pist síelni.

A sípályák mellett Klewenalpot változatos téli túraútvonal köti össze Stockhüttével, míg a meredekebb csúcsokat (Stollen és Klewenstock) a hótúrázás szerelmesei meg is mászhatják. Két komoly szánkópálya is található itt Stollen-Klewenalp, valamint Klewenalp-Stockhütte között.

Kiváló választás családoknak gyerekekkel, kezdőknek és haladó síelőknek. Rendkívül családbarát és tanulóbarát síterep, lélegzetelállító környezetben. Bár felkapott célpontja a helyieknek (Luzern és vonzáskörzete) hétvégén sem zsúfolt. Varázslatos környezete és programokban gazdag repertoárja miatt érdemes nyáron is felkeresni kirándulási célból.

gabesz777 beszámolója alapján.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »