Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Télbúcsúztató programokat ajánlunk Európa síterepein

2024.03.21. sielok.hu

A fanatikus hófüggők számára fájdalmas a síszezontól való elválás, ezért különböző őrült versenyekkel, bulikkal próbálják könnyebbé tenni. Őrült jelmezekben csúsznak át a télből a tavaszba, vagy hajnalig bulizva, mámorosan ébrednek a természettel. Nézzük az idei programkínálatot!
Ilyen volt a jelmezes csúszás tavaly Tarvisioban I Fotó: crazybob.it
Ilyen volt a jelmezes csúszás tavaly Tarvisioban I Fotó: crazybob.it

Jeges csobbanás - Watersurf contest

2024. március 30-án rendezik meg See síterepén, a Paznaun völgyben, Tirolban a vizes medencébe csúszó versenyt. Tíz eurós nevezési díj ellenében minden úszni tudó síelő és snowboardos részt vehet a megmérettetésen - síléccel, snowboarddal vagy saját készítésű vízálló járművel. A verseny szabályai egyszerűek: az nyer, aki a 15 méter hosszú és 2,5 méter mély jeges medencében a legmesszebb jut el szárazon! A verseny 11:00-kor kezdődik a Bergbahnen See középső állomásán. A fődíj nem kevesebb, mint 2000 euró!

Sőt aki ezen a napon színes retró síruhában jelenik meg a síterepen 50% kedvezményt kap a napijegy árából!
Vizes átcsúszó verseny |  Fotó: see.tirol facebook oldala
Vizes átcsúszó verseny | Fotó: see.tirol facebook oldala

Crazy bob fesztivál Tarvisio-ban

Korábban kétévente rendezték meg, utoljára 2023. márciusában az Alpok legviccesebb lesikló versenyét az olaszországi Tarvisio-ban. A többnapos rendezvénysorozat bővelkedett jobbnál jobb programokban. A fesztiválozók megkóstolhatták a legőrületesebb pizzát, részt vehettek az ún. color run (színes) futóversenyen, táncolhattak a fergeteges bulikon és nem utolsó sorban részt vehettek őrületes bobok versenyén!

A crazy bob verseny részvételi díja 160 euró volt csapatonként. A járművek elkészítésénél néhány alapvető szabályt azért be kellett tartani: nem lehetett sem motoros, sem mechanikus meghajtást alkalmazni, hangjelző és fékberendezéssel, valamint vonóhoroggal kellett ellátni, illetve nem lehettek rajta kiálló, szúró, veszélyes alkatrészek.

A szervezők már meghirdették a 2025. évi eseményt, így akár már most elkezdhetjük a felkészülést a jövő szezonra! A videót látva ott a helyünk!
Az esemény rövid összefoglalója: ezt mindenkinek látni kell!

Red Bull Homerun (hazafutás) Are síterepén, Svédországban

Húsvét vasárnap, azaz 2024. március 31-én veszi kezdetét a Red Bull Homerun (esetünkben lesiklás), amikor is 500 őrültet engednek szabadon az Are hegy tetején, ahonnan a szezon legnagyobb bulijába csúszhatnak a résztvevők! Dicsőséget úgy szerezhet valaki, ha a leggyorsabbnak bizonyul, vagy a legszebb jelmezt öltötte magára és természetesen befizette a regisztrációs díjat.

A verseny első szakaszát síbakancsban futva kell megtenniük a jelentkezőknek, majd lécekre, deszkárra pattannak és hanyatt homlok csúsznak le a pályán.
Fotó: redbull.com
Fotó: redbull.com
Akik a tavaszi síelést zenei programokkal kötnék össze számukra is akad bőven program.

Zermatt Unplugged

2024. április 9. és 13. között rendezik Európa legnagyobb akusztikus zenei fesztiválját Svájc környezetbarát ékszerdobozában, Zermattban. 5 napon keresztül több, mint 130 koncert tekinthető meg 17 különböző színpadon.

Neves nemzetközi előadók mellett számos újonc is garantálja a rendkívüli akusztikus műsorokat. Az gyönyörű zene, a lenyűgöző hegyek, a tavaszi hó, a kedves vendégszeretet és a Matterhorn páratlan atmoszférája egyedülálló élménnyé teszi a fesztivált Európában.
Fotó: zermatt-unplugged.ch I Hanna Bueker-Atance
Fotó: zermatt-unplugged.ch I Hanna Bueker-Atance

Snowbombing, Mayrhofen

Az Alpok legnagyobb tavaszi fesztiválja 2024. április 8 - 13 között újra megnyitja kapuit Mayrhofenben. Világszínvonalú előadók, underground ikonok és tánczenei DJ-k fergeteges előadásaira bulizhatunk hajnalig, de akár megnézhetjük, hogy szállnak szembe a gravitáció törvényeivel a profi snowboardosok. Hólimpia, kabinos rapid randi vagy tóra csúszás (pond skimming)? Ezekhez hasonló őrült aprés-ski programokon is részt vehetünk, ha még bírjuk az egész napos csúszás után.

A későn kelőknek a szervezők a hegy tetején gondoskodnak villásreggeliről! Ínycsiklandó osztrák finomságokat kínálnak zenével és játékokkal fűszerezve. Ez a "Mountaintop brunch" az érzékek lakomája lesz.
Fotó:  snowbombing.com
Fotó: snowbombing.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.