Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli üdülés és wellness az Alacsony-Tátrában

2023.01.28. Slovakia.travel

Idén télen is sok-sok élménnyel, újdonsággal vár az Alacsony-Tátra. Aki a síelés után egy jó kis pihenésre, wellnessre, vagy szórakozásra vágyik, megéri ide ellátogatnia: Tatralandia és Besenova Aquapark. A wellness centrumok környékén széles szállodakínálat várja a síelőket.

TATRALANDIA - Kaland és szórakozás

Attrakciók és élmények a vízben és szárazon az év 365 napjában, 15 perces autóútra Szlovákia legjobb síközpontjától, Chopok - Jasnától. Csúszdák, termál medencék, normál és tengeri vízzel, kilátással a tátrai hegycsúcsokra. Pihenés, szórakozás, kaland, családi paradicsom egy helyen a liptói Tatralandiában. A legnagyobb szlovák aquapark már 13 éve az ideális családi üdülések színhelye. A Tropical Paradise-nak köszönhetően az üdülőknek már nem kell rettegniük a kedvezőtlen időjárástól, mivel az új teremben a klíma minden helyzetben állandó. Ez a különleges trópusi sziget 4.600 m2 nagyságú emeleti felületen terül el tengeri kagyló formában 30°C átlagos hőmérséklettel és eredeti trópusi növényvilággal, a legnagyobbak egyenesen Floridából.
Tatralandia Aquapark - Liptovsy Mikulas (Liptószentmiklós)
Tatralandia Aquapark - Liptovsy Mikulas (Liptószentmiklós)
A család minden tagja megtalálja a magának való kikapcsolódást: adrenalin a csúszdákon, légzőcsöves merülés, termálvíz, akciófotók a Tornádo csúszdán való száguldásról, szörfözés hawaii hullámokon (már 6 éves kortól), természetes pedikűr Garra Ruffa halacskákkal - mind csak töredéke a Tatralandia által a téli szezon folyamán nyújtott szolgáltatásoknak. A valódi felfrissülést a Tiki bár egészíti ki egyedülálló légkörével, friss koktélokkal és egyéb frissítőkkel.

Pálmafás pihenőtereken lazíthatunk, ha megéhezünk, a Paradiso étteremben egzotikus specialitásokat is megkóstolhatunk, a medencékben pedig a Barbados bárban frissülhetünk fel. A fürdő érdekessége továbbá, hogy tetőpalástként egy speciális fólia került felhasználásra, ami teljes áttetszőséget biztosít, ennek köszönhetően napozni is lehet, miközben meseszép tátrai látképben gyönyörködhetünk.

Az aquapark mellett található a Tatralandia Holiday Village szálláskomplexum, ahol hangulatos kis faházak és apartmanok várják a vendégeket 700 férőhellyel, és AQUA-SKI busz szállítja őket Jasná lejtőire díjmentesen.

GINO PARADISE BESENOVA - A geotermikus energia hazája

A geotermikus energia kihasználásán alapuló vízi paradicsom Liptó régió területén fekszik, Besenyőfalu (Besenova) fürdőfalucskában, 9 km-re Rózsahegytől (Ruzomberok). Egész éves pihenést és egyben szórakozást nyújt gyönyörű környezetben, pazar kilátással az Alacsony-Tátrára és Liptói-havasokra valamint a Nagy-Fátrára.

A vendégek kétfajta vízből választhatnak: geotermikus, vagy tiszta melegített víz. Összesen 16 medencéje van - ebből 9 rozsdamentes acélból. 2012 nyarán új adrenalin zóna nyílt meg, ahol 30 m feletti magasságú csúszdatorony található 6 csúszdával, összhosszúságuk meghaladja az 1 km-t. További újdonság a nagy medence műhullámokkal, egyedi sátorfedéssel, a 220 m hosszú Raf river, a Fun bubble pool (a medencében két nagy buborék van, amire felmászhatunk), a kalózhajóban lévő Diving centrum, itt profi búvároktató is bérelhető.
A wellness kínálatra sem panaszkodhatunk:
  • 6 gőz és száraz szauna komplexum inhalációval (gyógynövény, finn, mentol, római, só, száraz) és tepidárium
  • attrakciók: patak ködben, hidro-lábmasszázs, Kneipp-féle fürdő jégeséssel ködben, jakuzzi Amazóniával, Besenyői sziklák, hidro-masszázs zuhanyok, török szappanmasszázs ...
  • európai ritkaság a nyilvánosság számára elérhető fűtött karosszék 24 karátos aranyból.
Ha ez sem volt elég, a fürdő Relax központjában tovább szépülhetünk (masszázsokkal, pakolásokkal, fényterápiával, kozmetikával, manikűrrel, pedikűrrel).

A Gino Paradise fürdő közvetlen közelében található a Hotel Bešeňová*** csaknem 404 férőhellyel. Éttermek, bárok, kávézók, gyorsétkezdék szintén rendelkezésünkre állnak (például Giovanni, Havai Bar).

A Gino Paradies a geotermikus ásványvíz hazája is egyben, a vízi paradicsom föld mélyéből fakadó geotermikus vizeiből került kinyerésre az egyedi ásványvíz. Köztudottan jótékonyan hat a mozgás- és légzésszervekre, kedvező kozmetikai hatása van és a lelkületre is pozitívan hat (a lítium elemnek köszönhetően).

A Liptó régió az egyik legszebb, turisták által legkeresettebb idegenforgalmi régió Szlovákiában. Kulturális és történelmi emlékművek, barlangok, különböző nehézségű turistaútvonalak, egyéb sportolási lehetőségek mind a környék attrakcióit színesítik, így minden évszakban ideális kirándulóhely.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.