Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Terep-Segway túrák a Normafánál és Mátrafüreden

2014.05.21. sielok.hu

A High-Tech Sportok Bázisa izgalmas, vezetett segway-túrákkal vár Budapest egyik legszebb pontján, a Normafai Síháznál télen és nyáron egyaránt! A bázistól induló túrák a Budai hegyek csodás vonalait követik, s mindeközben gyönyörű a táj és lélegzetelállító panorámák nyílnak a városra.
Mi is kipróbáltuk a segwayt Mátrafüreden. Még carvingoztunk is!
Mi is kipróbáltuk a segwayt Mátrafüreden. Még carvingoztunk is!

Mi az a Segway és hogyan működik?

A Segway egy angol összetett szó, ami a Segment Way kifejezésből származik, azaz egy alternatív lehetőség a közlekedésre. A Segway azért fantasztikus, mert bár egy gép, ösztönösen mégis úgy egyensúlyoz, ahogyan az emberek, így függőleges helyzetben tud maradni akkor is, amikor előredőlsz. Pedig csak két kereke van. Sem gáz, sem fék nem kell a haladáshoz, csak testbeszéddel irányítod a gépet.

Túrákat az amerikai x2 terepsegwayeken szervezik. Nagyon könnyű elsajátítani a használatát - ez a robusztus felépítésű, ugyanakkor nagyon érzékeny járgány gyors és intenzív élmények sorát nyújtja; persze mindeközben óvatosnak kell lenni. Súlyhatár: 120 kilogramm. A túrát megelőző oktatáson részt venni, a túra során az utasításokat betartani kötelező. A segway megfelelő használata igazán felemelő élmény: a túra finoman "fűszeres", hiszen van benne izgalom, nevetés, szórakozás és egy jó adag stresszoldó adrenalin.

A túrákat szakképzett túravezetők irányítják - az ár tartalmazza a védőfelszerelést, az oktatást és az idegenvezetést is. A gyerekek 8 éves koruk körül már önállóan is tudják használni a gépeket, a kisebbek kis utánfutókban részesei lehetnek a túrának; a szüleik vontathatják őket. Így az egész család részese lehet ennek az egyedülálló élménynek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.