Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2015 nyári újdonságok a svájci Wallisban

2015.06.22.

Az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Jungfrau-Aletsch alpesi hegyvidék 2015 nyarától új körtúrával és új kilátóval várja vendégeit. A családosok számára újdonságot jelent továbbá a már 4 éves kortól használható kötélpályás kalandpark Saas-Fee-ben és a vizes élményeket kínáló „Zauberwasser“ Grächenben.
Svájc nemrégiben kialakított Grand Tour of Switzerland elnevezésű szabadidős útvonalának Wallis kantonbeli szakasza a Rhône mentén húzódik a Furka-hágótól egészen a Genfi-tóig, lehetővé téve az érintetlen szépségű és számos élményt kínáló mellékvölgyek felkeresését is. Az útvonal legfontosabb látnivalói közé tartozik a Nagy Aletsch-gleccser, a Matterhorn, a Grimentz hegyi falu és az 1500 éves Saint Maurice-apátság.
Grand Tour of Switerland - Svájc legjava
Grand Tour of Switerland - Svájc legjava
A Grand Tour of Switzerland Wallis kantonbeli szakaszának kezdetén, a Furka-hágó mentén haladva a bal kéz felől csodálatos kilátás nyílik a kis sziklagleccserekre, jobbra a Furkahornra, illetve a hatalmas Rhône-gleccserre. Lefelé haladva a széles Rhône-völgy tárul elénk hagyományos falvaival, faházaival és fehér templomaival.

Új kilátó a Nagy Aletsch-gleccseren
A Moosfluh, az Eggishorn és a Bettmerhorn kilátói csodálatos kilátást nyújtanak az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Jungfrau-Aletsch alpesi hegyvidék központját alkotó Nagy Aletsch-gleccserre. A Moosfluh-n 2015 júniusában új kilátót adnak át, amelynek speciális távcsöveivel könnyen felfedezhetővé válnak a környező hegyek és gleccserek. Az Eggishornon 2015 júliusától új, könnyen bejárható, 9 állomást magába foglaló körtúraútvonal várja a turistákat, és mutatja be nekik még közelebbről az Aletsch-gleccser különleges világát. A Nagy Aletsch-gleccser a Grand Tour of Switzerland egyik legnagyobb Wallis kantonbeli attrakciója.
A gigantikus Aletsch Gleccser
A gigantikus Aletsch Gleccser
Zauberwasser élményvilág és kalandpark a Matter- és a Saas-völgyben
2015 nyarától a legkisebbek is bátran vállalkozhatnak a Saas-Fee-i kalandpark felfedezésére. Az új gyermek-akadálypálya tíz kihívást jelentő feladattal várja őket. A Saas-Fee-i kötélpályás kalandpark új szakaszán a gyerekek már négy éves kortól végigjárhatják az akadálypályát. Gondtalan szórakozásukról a biztonsági kötelek átfogó rendszere gondoskodik. A megnyitó pontos időpontja még az időjárás függvényében alakul. ... A Saas-völgy a Grand Tour of Switzerland útvonalának csupán egyik mellékállomása, a szomszédos Matter-völgy azonban az útvonal szerves részét képezi. A Matter-völgyben található családbarát Grächen idén nyártól a helyiek által sounennek nevezett vízvezeték mentén kialakított „Zauberwasser” élményparkkal várja vendégeit. A vízvezetékek több kilométer hosszú locsolóberendezésként működnek elsősorban Wallis kanton száraz déli lejtőin. A történelmi építmények mentén vezető túraútvonal ma a környék egyik legkedveltebb kirándulóhelye. A Grächeni-tó partján emellett vízi játszóterek, lábfürdők, illetve pihenésre és kikapcsolódásra is lehetőséget nyújtó helyszínek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. „Vízügyi felelősként” eljárva pedig a család apraja-nagyja is részt vehet a víz elterelésében.
A Matterhorn - a világ legtöbbet fotózott hegye
A Matterhorn - a világ legtöbbet fotózott hegye
Hogy a Matter-völgy a Grand Tour of Switzerland részét képezi, az leginkább a völgy végében magasodó ikonikus hegynek köszönhető. A Zermatt mellett álló, kereken 150 évvel ezelőtt, egy július 14-ei napon először meghódított Matterhorn ugyanis minden kétséget kizáróan a túraútvonal fénypontját jelenti. A jubileumhoz kapcsolódó eseménysorozatról külön cikkben írtunk részletesen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.