Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sípálya-navigáció a Ski amadé okosszemüvegben

2016.09.20. 2016.12.20. | frissítve: 2016.12.20.

A digitalizálódás rohamléptekben folytatódik és számos területen könnyíti meg az életünket. Modern és innovatív síszövetségként a Ski amadé már évek óta követi ezt a trendet. Az idei tél újdonsága: a sípálya-navigáció az okossíszemüvegben.
Smart Ski Goggle
„300 méter múlva tartson balra. Itt forduljon balra. Elérte úti célját.” Ehhez hasonló lesz, ha valaki a Ski amadé síszövetség területén használja majd az okossíszemüveget. Beszélni ugyan még nem tud a szemüveg, de az útmutatások felvillannak majd a síszemüveg jobb alsó sarkában, akárcsak valamennyi további információ. A háttérben elhelyezett modern térképeknek köszönhetően ez a navigáció akár nem sokkal korábban lezárt sípályákat vagy felvonókat is figyelembe tud majd venni. Aki elhagyja a megtervezett útvonalat, mert elvéti az elágazást vagy egész egyszerűen úgy dönt, hogy a jobb oldali sípálya sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint a bal oldali, a szemüveg figyelmeztet majd bennünket. A felszólítás, miszerint „forduljon meg”, ebben az esetben azonban elmarad.

Síeljen a síterep legszebb pályáin

A sípálya-navigáció mellett a szemüvegen folyamatosan jelennek meg további információk a régióról, a síterepről, a hüttékről és a sípályáról. Emellett akár az időjárás-előrejelzést vagy a sebességünket is leolvashatjuk a lencséről. A legjobb császármorzsát a Jungeralm hüttében adják, a legmagasabban fekvő termelői piac pedig a Kreuzkogelen található Sportgasteinban - de hogy jutok el oda a leggyorsabban?
Az okossíszemüveg megmutatja és el is navigál bennünket oda. Akárcsak az autóban, a szemüveg esetében is választhatunk, hogy milyen útvonalon szeretnénk haladni: inkább kék pályákon vagy sportosabb szakaszokon, esetleg egy olyan útvonalon, amin a síterep legszebb kilátópontjai találhatóak és amelyeket a szemüveg különösen látványosságként tart számon.

Az okossíszemüveg által kezelt adatokat a 2016/2017-es téli szezonra tovább bővítették. A szemüveg felhívja a síelők figyelmét azokra az attrakciókra, amelyek mellett éppen elhaladnak, így a felhasználók semmiről sem maradhatnak le. 50 méterre található egy hangulatos hütte? A szemüveg megmutatja. A sípálya egy pontján különösen látványos fotókat készíthetünk? A szemüveg felhívja rá a figyelmünket és meg is mutat nekünk egy képet a hüttéről, vagy bevillantja a kilátóponton található webkamera képét.

Automatikus útmutatások a különleges hüttékhez és más attrakciókhoz

2014-ben a Ski amadé okossíszemüvegével Európa-szerte éllovasnak számított. A már meglévő Ski amadé Guide alkalmazásra alapozva az Evolaris céggel együttműködésben kifejlesztettek egy speciális applikációt az okossíszemüveghez, amelyet a felhasználók ingyenesen letölthetnek az App Store-ból. Az okossíszemüveg az applikáción keresztül kapja az információkat a különféle attrakciókról, az időjárásról, a működő és lezárt sípályákról, illetve felvonókról, valamint a szükséges biztonsági előírásokról. A felhasználók a szemüveg jobb alsó sarkában láthatják ezeket az információkat. A biztonsági beállítások segítségével úgy is beállíthatjuk a síszemüveget, hogy egy bizonyos sebesség felett automatikusan kikapcsol, hogy a síelő figyelmét ne tereljék el a megjelenő adatok. Mivel azonban az információs ablak a lencse legalján van, a síelőnek nem kell folyamatosan oda néznie. A helyezet inkább fordított: ha szeretnénk látni az információkat, akkor tudatosan oda kell néznünk.

Az okossíszemüveg már 19 euróért bérelhető egy napra

Az üdülővendégek mind az öt Ski amadé sírégióban, összesen 25 Intersport Rent állomáson bérelhetik ki az okossíszemüveget napi 19 euróért.
A Recon cég által kifejlesztett mini számítógépet a beépített wifivel és GPS-szel akár a saját szemüvegünkbe is beszereltethetjük. A Ski amadé Guide applikáció adatai egy USB vevőegység segítségével kerülnek a szemüvegre. Az okossíszemüveg a csuklón elhelyezhető távirányítóval könnyedén kezelhető és már meg is nézhetjük a következő hüttéhez vagy felvonóhoz vezető utat – ez akár offline változatban is működik. Mihelyst a szemüveg újra csatlakozik az internetre, az időjárási adatok, valamint a felvonó- és sípálya-információk is aktualizálásra kerülnek.

Ski Amadé Guide applikáció

Az okossíszemüveg tökéletes kiegészítésként szolgál a Ski amadé Guide applikációhoz, amelyet az utóbbi években folyamatosan továbbfejlesztettek. Az alkalmazás számtalan előnyt kínál az integrált térképtől kezdve az idővonalig, amely időrendi sorrendben örökíti meg a sínapot. A statisztikai adatok között megtalálható a megtett szintkülönbség, a sebesség, a megtett táv és még az elhasznált kalóriák száma is. Ennek tudatában rossz lelkiismeret nélkül fogyaszthatjuk el az ebédünket egy hangulatos hüttében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.